Troncotă: Lazăr a fost ofițer sub acoperire, sută la sută

Alexandru Ichim / 09 apr 2019 / 22:46 Salveaza PDF Comentarii

Într-o intervenție la postul de televiziune România TV, Cristian Troncotă, fost decan al Facultății de Informații din cadrul Academiei Naționale de Informații, a susținut că Augustin Lazăr ar fi fost ofițer sub acoperire. 

”La nivelul anului 1987 când s-a pus problema cu domnul Filip și cu domnul Lazăr, atunci funcționau închisori pentru deținuți politici, autentici, cum era domnul Filip. Aiud, Gherla și Poarta Albă. Am văzut, există în arhiva securității și le-am spus celor de la CNSAS unde să caute, dacă vor să mă asculte bine, dacă nu, e treaba lor. Există rapoarte ale ofițerilor de contra informații care răspundeau de sistemul de penitenciar și care au atras atenția că în aceste lagăre condițiile sunt necorespunzătoare tratatelor internaționale”, a declarat Cristian Troncotă la România TV. 

Lazăr a fost ofițer sub acoperire, sută la sută

 

Întrebat dacă este de părere că Augustin Lazăr a fost ofițer acoperit, Cristian Roncotă a răspuns: 

”Astfel de procurori nu erau aleși întâmplător. Erau procurori care erau și ofițeri ai securității. Ăia erau. Sută la sută a fost. (răspunsul la întrebare). Cine a fost ofițer acoperit nu a primit adeverință de la CNSAS că este colaborator. Știți ce înseamnă colaborator sub acoperire? Are grad de ofițer de securitate și îndeplinește o funcție. Ei erau cei care judecau condițiile de a fi puși în libertate. Ofițerii acoperiți erau cei mai mulți. Era un sistem folosit de aparatul de securitate”, a mai precizat Troncotă.

Vezi și:  Chirieac: Lazăr are această calitate. Mă înspăimântă

Ciutacu, printre gratii. Andronic: Este cutremurător ce poți vedea aici

Acest articol reprezintă o opinie.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23