EXCLUSIV  Trei trucuri care te vor ajuta să te saturi cu mai puțină mâncare. Dr. Doru Negru: Niciun medicament nu a slăbit niciodată pe nimeni

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Află în articol ce trebuie să faci pentru a te sătura cu mai puțină mâncare.

Dr. Doru Negru, medic de boli interne, diabet, nutriție, boli metabolice la Spitalul Clinic SANADOR, a spus ce trebuie să facem pentru a ne sătura mai repede, cu mai puțină mâncare.

"Niciun medicament nu a slăbit niciodată pe nimeni. Se fac reclame, astea sunt prostioare mari. Aici e toată povestea. Cum să facem ca puținul să pară destul? Și eu am găsit niște soluții, cinstit, omenește, nu îmi plac, dar le-am încercat pe pielea mea și sunt eficiente, că nu ne plac e altceva. Unu, cel mai ușor este de refuzat o mâncare care nu îți place și atunci eu la toată lumea spun: "Mâncarea fără sare".

Noi când mâncăm normal sărat, adică nu punem sare în mâncare, mâncăm cam de 3-4 ori mai multă sare decât avem nevoie pentru că alimentele își păstrează sare, că altfel se împut. Mâncarea fără sare nu are niciun gust, e tare ușor să o mănânci puțină și am văzut-o pe pielea mea. Nu pune nevastă-mea mâncare în sare, mănânc jumătate din cât mâncam în mod normal. Cealaltă jumătate de ce o mâncăm? De drag și de plăcere.

Sanador

De ce să bei o cană cu apă înainte de masă

Îmi veți spune: păi stai măi că e Paștele și mâncarea trebuie să fie bună că pentru aia ne-am adunat. Sunt de acord. Altă metodă. Ce ne-a învățat mama când eram mici? Foarte multe lucruri bune, dar ne-a spus și o prostioară: "Nu mai bea apă înainte de masă că nu mai mănânci".

Ei, eu spun exact invers. De câte ori intri în zona de mâncare întâi și întâi bea o cană cu apă, nu un pahar, o cană de apă. Se umflă burta cu apă și e ușor să mănânci puțin. Dacă mănânci puțin și te ridici de la masă e ușor. Acum îmi veți spune poate că se diluează secrețiile gastrice și nu îți mai face digestia ca lumea. Păi dacă mănânci puțin, puținul se digeră, multul nu se digeră.

"Totul e să mâncăm o jumătate de oră"

Trei, noi am uitat de timpul bucal al mâncării. Spuneam că suntem animale, în lumea animală, dacă animalul se satură repede, el nu știe când și dacă mai găsește mâncare, și atunci pentru ca sațietatea să ne ajungă din burtă în cap o ia pe căile interne, îi trebuie cam jumătate de oră. Mâncăm mult o jumătate de oră ne săturăm, mâncăm puțin o jumătate de oră ne săturăm. Totul e să mâncăm o jumătate de oră.

Tuturor ni s-a întâmplat, eram la masă, am început să mâncăm, să ne simțim bine și ne dă unul un telefon care te ține de vorbă un sfert de oră. Nu te enervează, nu spune lucruri rele, dar te-a ținut de vorbă. Când te-ai întors la masă ce s-a întâmplat? Nu îți mai e foame, Ți-a ajuns sațietatea. Acum eu nu spun să vorbim la telefon la masă, că e nepoliticos, dar spun să luăm îmbucături mici, să mestecăm de 20 de ori fiecare îmbucătură până aproape se topește mâncare în gură. Și atunci ne vom sătura cu puțin", explicat doctorul Doru Negru, în emisiunea DCNews.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel