Trei sute de parlamentari au votat: S-au lăsat fără mașini de serviciu

Parlamentarii au votat, marți, un proiect de lege prin care s-au lăsat fără mașini de serviciu atunci când merg în circumscripțiile electorale unde au fost aleși. 

Parlamentarii au votat, marți, cu 293 de voturi pentru, două împotrivă și 31 de abțineri un proiect de lege care inițial le viza direct imunitatea, dar, după amendamente, era despre decontarea transportului. Deputatul Tudor Ciuhodaru a propus un proiect de lege prin care anula imunitatea parlamentară pentru parlamentarii acuzați de fapte de corupție. Deputatul mai propunea impunerea votului deschis la ridicarea imunității. Proiectul a fost respins de două ori de comisiile de specialitatea. Apoi, s-a revenit asupra lui și i s-au adus două amendamente care au modificat total proiectul de lege. 

Prin urmare, în loc să fie abrogat un alineat cu privire la imunitatea parlamentară de la articolul 21 a fost abrogat alineatul 2 din articolul 45 din legea 96/2006, după cum scrie în forma finală, votată marți. În realitate, este vorba despre articolul 44, unde se regăsesc alineatele menționate în proiectul de lege. Acest articol abrogat prin votul a aproape 300 de parlamentari are următorul conținut: "Deputaţii şi senatorii beneficiază, pe perioada mandatului, de autoturism pentru deplasări în circumscripţia electorală, necesar activităţilor legate de exercitarea mandatului". Prin același proiect de lege, care a ajuns de la imunitate la decontarea transportului se mai modifică alineatul 3 al aceluiași articol, care prevedea că parlamentarii primesc 9,5 l/100 km când merg în circumscripții cu mașina personală în interes de serviciu. A fost ștearsă prevederea aceasta și a fost înlocuită cu prevederea că cele două Camere vor stabili bugetul de transport, care va fi alocat parlamentarilor în baza unei declarații pe propria răspundere, declarație care va fi document justificativ. 

VEZI ȘI: Tudor Ciuhodaru a propus anularea imunității parlamentarilor, dar a ajuns să le "anuleze" mașinile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel