Trei ceaiuri care te vor ajuta să adormi mai ușor

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

În articol afli care sunt cele trei ceaiuri care te vor ajuta să adormi mai ușor.

Iată trei tipuri de ceaiuri care sunt cunoscute pentru proprietățile lor relaxante și care pot contribui la îmbunătățirea calității somnului:

1. Ceai de mușețel

Mușețelul conține un antioxidant numit apigenin, care se leagă de receptorii din creier responsabili de inducerea somnului și relaxare.

Beneficii: Mușețelul are proprietăți antiinflamatorii și sedative, ceea ce poate ajuta la reducerea stresului și a anxietății, pregătind organismul pentru somn.

2. Ceai de valeriană

Substanțele chimice din rădăcina de valeriană par să influențeze GABA (acidul gama-aminobutiric), un neurotransmițător cu rol în reglarea anxietății și a stresului.

Beneficii: Valeriana este cunoscută pentru efectele sale calmante asupra sistemului nervos, ajutând la inducerea somnului și la îmbunătățirea calității acestuia.

3. Ceai de lavandă

Aromele de lavandă pot influența sistemul nervos, reducând stresul și promovând o stare generală de relaxare. Beneficii: Lavanda are proprietăți relaxante și poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale și a stresului, creând un mediu propice pentru somn.

Atenție, fiecare persoană poate reacționa diferit la diverse plante și ceaiuri. Este recomandat să testezi aceste ceaiuri într-un mod gradual pentru a vedea care funcționează cel mai bine pentru tine. De asemenea, este indicat să discuți cu un profesionist din domeniul sănătății, mai ales dacă ai probleme medicale sau iei alte medicamente, pentru a evita eventuale interacțiuni negative, recomandă Chat GPT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel