EXCLUSIV  Transplant pulmonar. Palmă GREA pentru fanele lui Voiculescu. "SECRETOMANIA" versus blocajul total

Miercuri, 18 aprilie 2018, este o zi istorică. După ani întregi de așteptare și durere, datorită unor medici minunați, în România s-a făcut primul transplant de plămâni.

Spitalul ”Sfânta Maria” a primit acreditarea pentru centrul de transplant la începutul lui 2016. Ministrul Sănătăţii de atunci, Vlad Voiculescu, a blocat activitatea. Anul trecut, un alt ministru al sănătăţii, Florian Bodog, şi-a dat acordul, şi astăzi a avut loc primul transplant de plămâni.

Tehnocrații au venit, au zis că încep reforma, dar primul pas a fost să oprească tot. Ce era înainte de ei... nu era bun. Niște medici voiau să dea șansa la viață unor oameni prin transplantul de plămâni, dar Vlad Voiculescu a venit și a pus frână. 

Astăzi, când toată presa ar fi trebuit să vorbească despre meritul unei echipe medicale de succes, fetele cu microfoane, care îl lăudau pe Vlad Voiculescu, au sărit ca arse pe șeful Agenţiei Naţionale de Transplant, Radu Deac. Jurnalistele nu erau deranjate că România dă sume uriașe pe tratamente în străinătate, nu au nicio problemă cu importurile de servicii medicale, ele au sărit ca arse că de ce transplantul pulmonar s-a făcut în secret. L-au pus la zid pe Radu Deac, de parcă făcuse o privatizare frauduloasă. Că pacientul a suportat cu bine o operație extrem de complexă... a fost mai puțin important.

Voiculescu a dat tonul

De altfel, unghiul de abordare pentru fetele cu microfon a fost dat chiar de Vlad Voiculescu care a scris pe Facebook: "Se pare că peste noapte au fost recoltați plămâni de la un donator, plămâni care au ajuns la spitalul Sf. Maria", sugerând practic ce 'nenorocire' au făcut niște medici salvând, practic, o viață.

Dar asta este o parte a presei care a primit o palmă grea. Se duce după fentă, iar ce s-a întâmplat astăzi arată cât de ușoară este manipularea. Mitul tehnocraților s-a dovedit a fi artificial, iar jurnalistele care căzuseră în admirație pentru marele reformator Vlad Voiculescu, astăzi nu aveau altă întrebare decât de ce a fost transplantul pulmonar făcut în secret... nu de ce a fost blocat de idolul lor.

O premieră istorică rămâne o premieră istorică, indiferent dacă e făcută în secret

În noaptea de marţi spre miercuri, a fost realizat un transplant pulmonar la Spitalul Clinic 'Sfânta Maria' din Bucureşti.

Organul a fost recoltat de la un pacient aflat în moarte cerebrală, în vârstă de 46 de ani, la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, la ora 1,30, în data de 18 aprilie. Acordul de prelevare de organe din partea familiei a fost obţinut ieri, în data de 17 aprilie 2018, la ora 9,30, iar prelevarea a început la ora 23,30. Transplantul s-a efectuat, astăzi, la Spitalul Clinic 'Sfânta Maria' de la ora 4,00 până la ora 11,00, cu o pauză de o oră şi jumătate între cei doi plămâni. (...) Pacientul a suportat bine operaţia extrem de complexă. Se află, conform procedurilor, în monitorizare pe Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă", precizau reprezentanţii spitalului.

[citeste si]

Pacientul care a fost supus intervenţiei se afla de un an pe lista de aşteptare a Spitalului Clinic "Sfânta Maria".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel