Traian Băsescu, pe punctul de a scăpa de dosarele Flota și Mihăileanu

Intrarea în vigoare, de la 1 februarie, 2014, a noului Cod Penal îi vine ca o mănușe președintelui Traian Băsescu. Alessandra Stoicescu a prezentat, sâmbătă seară, în emisiunea Q&A, cum îl scapă noul Cod Penal pe Traian Băsescu de dosare,  care așteaptă de ani buni .

 Potrivit noului Cod penal, care va întra în vigoare de la 1 februarie 2014, pedepsele pentru o serie de infracţiuni şi termenele de prescripţie a răspunderii penale se vor reduce drastic. Asta înseamnă că multe fapte din dosare se vor prescrie.

 Preşedintele Traian Băsescu pare să fi reuşit, de-a lungul anilor petrecuți la Cotroceni,  să-şi aranjeze dosarele pentru momentul în care nu va mai avea parte de imunitate.

 Din 2015, Traian Băsescu va fi liber de orice posibilă acuzaţie penală. Asta în ciuda faptului că, la intrarea lui în mandat, Băsescu era inculpat în dosarul Flota, cercetat în dosarul casei din Mihăileanu şi suspectat de spălare de bani.

Numeroase acuzaţii i-au fost aduse lui Traian Băsescu de-a lungul timpului. Printre ele: fals, uz de fals, abuz în serviciu în formă calificată şi continuată, bancrută frauduloasă, delapidare etc.

 Care sunt dosarele care atârnă ca o piatră de moară de picioarele președintelui Traian Băsescu

Când vorbim de delapidare, actualul Cod Penal spune că pedeapsa este cuprinsă între 1-15 ani, sau între 10-20 de ani la consecinţe deosebit de grave, iar prescripţia este 10 ani şi 15 ani pentru consecinţe deosebit de grave.

 Potrivit Codului Penal actual, prescripţia specială este de 15 ani fără consecinţe grave, respectiv 22,5 ani pentru delapidare cu consecinţe deosebit de grave.

Citește și: Talpeș spune cum a scăpat Băsescu de Dosarul Flota. Cum a mințit președintele. Numele lui Băsescu, descoperit în dosarul lui Puiu Popoviciu

 În noul Cod Penal nu mai există spor pentru consecinţe deosebit de grave şi pedeapsa nu mai este de la 1 la 15 ani, sau în cazul unor consecinţe grave, până la 20 de ani, ci între 2 şi 7 ani. Prescripţia este de 8 ani, iar prescripţia specială este de 12 ani.

 Astfel, prin Noul Cod Penal, care va întra în vigoare de la 1 februarie 2014, Traian Băsescu scapă de dosarul Flota.

 Toate termenele de prescripţie specială depind însă de un lucru: dacă perioada de 10 ani la Cotroceni întrerupe sau nu prescripţia specială. Lucru pe care nu-l poate decide decât Curtea Supremă, unde numirile le face tot Traian Băsescu.

Astfel că din 2015, Traian Băsescu ar putea fi liber de orice posibilă acuzaţie penală. Asta în ciuda faptului că, la intrarea lui în mandat, Băsescu era inculpat în dosarul Flota, cercetat în dosarul casei din Mihăileanu şi suspectat de spălare de bani.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel