Tragedie: Turişti străini, ucişi "accidental" de forțele de securitate egiptene

Incident dramatic, luni, în Egipt. Forțele de securitate care urmăreau teroriși în Deșertul de Vest au ucis "accidental" 12 mexicani și egipteni și au rănit 10 persoane într-un atac asupra unui convoi turistic pe care l-ar fi confundat cu un grup de militanți.

Turiștii mexicani care au supraviețuit atacului spun că au fost bombardați de elicoptere și de un avion când s-au oprit să facă un popas, a declarat ministrul de externe mexican, Ruis Massiue, citează hotnews.ro.

Grupul turistic de 22 de persoane își parcase cele patru vehicule off-road pentru un grătar lângă oaza Baharyia, o destinație turistică din acea zonă de deșert, când au fost atacate.

După izgonirea președintelui Mohamed Mursi, o mișcare insurgentă organizată de afiliații egipteni ai Statului Islamic a câștigat avânt în Egipt. Forțele combinate ale poliției și armatei urmăreau militanți când au dat peste convoiul turistic, pe care l-au confundat cu ținta lor inițială.

Președintele federației egiptene de turism a declarat Reuters că "zona este una restricționată, iar compania a făcut o greșeală ducând turiștii în acel loc fără permis".

Preşedintele mexican Enrique Pena Nieto a cerut guvernului egiptean o anchetă aprofundată a incidentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel