Tom Shannon, numărul trei în Departamentul de Stat al SUA, demisionează din funcție

Numărul trei din Departamentul de Stat al SUA, Tom Shannon, şi-a anunţat decizia de a demisiona, invocând motive personale, transmite Reuters. 

Tom Shannon (60 de ani), subsecretar de stat pentru probleme politice, este cel mai proeminent diplomat de carieră din SUA, având peste 34 de ani de serviciu în diplomaţie, în subordinea a şase preşedinţi şi 10 secretari de stat. 

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat Heather Nauert a menţionat că Shannon a acceptat solicitarea secretarului de stat Rex Tillerson de a rămâne în funcţie până la numirea unui succesor. 

O decizie personală 

"Decizia mea este personală şi are la bază dorinţa de a sta cu familia, de a mă ocupa de viaţa mea şi de a stabili o nouă direcţie pentru anii care mi-au rămas", a explicat Shannon într-o scrisoare adresată personalului Departamentului de stat. 

În noiembrie anul trecut, Rex Tillerson s-a declarat jignit de afirmaţiile că Departamentul de stat s-a "golit" după instalarea preşedintelui Donald Trump, subliniind că ministerul său funcţionează bine, în pofida criticilor dure venite din partea unor foşti diplomaţi americani precum Nicholas Burns sau Ryan Crocker. 

Prin demisia anunţată joi, Tom Shannon se alătură fluxului constant de înalţi diplomaţi de carieră care părăsesc Departamentul de Stat de la învestirea lui Trump, în ianuarie anul trecut. Donald Trump l-a menţinut în funcţie după ce a preluat administraţia şi va trebui să numească un succesor, care va avea nevoie de confirmarea Senatului, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel