Tolontan o acuză pe Kovesi de distrugere de probe

Jurnalistul Cătălin Tolontan a intrat, în direct, miercuri seară, la TVR, în emisiunea lui Ionuț Cristache, unde a spus că Laura Codruța Kovesi a încălcat legea.

"În momentul în care statul mai face și publice prin vocea procurorului-șef al DNA – că dânsa a venit astăzi și ne-a citat o probă din dosar, deci practic procesul se judecă înainte de proces.

[citeste si]

Faptul că sunt secrete probele atât din perspectiva procurorilor cât și a avocaților pleacă de la ideea că un proces trebuie să fie egal, și abia în momentul în care ajungi în fața instanței el rămâne egal prin faptul că devine public. Este infracțiune aplicabilă atât avocaților cât și procurorilor, cu închisoare de la o lună la un an, cazul în care se dezvăluie probele din dosar. Lăsând la o parte faptul următor: tu îți vulnerabilizezi un dosar când faci publică o probă pe care nici un judecător din lumea asta nu o va mai accepta în dosar. (...) Sunt foarte curios ce probe vor mai avea ei împotriva omului care a venit și a vorbit cu ofițerul judiciar, pentru că pică toată convorbirea nu doar fragmentele ăstea, că omul respectiv s-a dus cu gândul de a-i șantaja pe procurori", a spus Cătălin Tolontan în emisiunea lui Ionuț Cristache.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel