TOATE sau NICIUNA - condiția României pentru intrarea Ucrainei în UE. Tragedia de la graniță a întărit imaginea țării pentru intrarea în Schengen- surse guvernamentale

Sursa foto: Facebook Guvernul României
Sursa foto: Facebook Guvernul României

România ar fi pus o condiţie pentru aderarea Ucrainei în UE. De asemenea, ar putea exista şanse mai mari pentru ţara noastră de a fi primită în Schengen.

Potrivit unor surse guvernamentale, România ar fi pus condiţia ca toate cele trei ţări - Ucraina, Georgia, Moldova - să fie primite în UE. Sau niciuna! 

Președintele Volodimir Zelenski a semnat, luni, o cerere de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană. "Astăzi am semnat o cerere de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană. Sunt destul de sigur că e real.", a scris Zelenski pe pagina sa de Facebook.

Amintim că președintele ucrainean a cerut sâmbătă ca țării să îi fie acordat statutul de membru UE, potrivit unei postări pe Twitter. De altfel, Zelenski a discutat cu președintele Consiliului European despre asistență pentru Ucraina.

"Este un moment crucial pentru a încheia odată pentru totdeauna o discuție ce durează de mult timp și pentru a decide cu privire la aderarea Ucrainei la UE.", a scris liderul de la Kiev pe Twitter.

"Am discutat cu președintele Consiliului European (Charles Michel) despre continuarea asistenței efective (pentru Ucraina) și lupta eroică a ucrainenilor pentru un viitor liber.", a adăugat președintele Zelenski.

Vezi și: Volodimir Zelenski, aplaudat în picioare de liderii UE. Intervenție în PE: "Suntem cei mai puternici și mai buni oameni"

Șanse mai mari pentru România de a intra în Schengen

De asemenea, în contextul războiului din Ucraina şi mobilizarea privind ajutorarea refugiaţilor, modul în care România ar fi văzută, acum, în lume, s-ar fi schimbat la 180 de grade, ceea ce înseamnă că ar putea exista o susţinere mult mai mare pentru intrarea țării noastre în Spaţiul Schengen, potrivit surselor guvernamentale citate anterior.

Cu privire înfiinţarea HUB-ului cu provizii pentru refugiaţi, anunţat de preşedintele Klaus Iohannis, acesta ar urma să se afle aproape de graniţa de nord a României.

"În ceea ce privește contribuția României la efortul comunității internaționale de sprijinire a Ucrainei, am decis astăzi înființarea pe teritoriul țării noastre a unei facilități logistice, un așa-numit hub, un centru, care să permită colectarea și transportul donațiilor internaționale în domeniul ajutorului umanitar către Ucraina și către ucraineni. Totodată, am hotărât intensificarea măsurilor pentru a ajuta refugiații din Ucraina și a gestiona integrat un aflux masiv de persoane care intră pe teritoriul țării noastre", spunea Klaus Iohannis. 

Vezi și: Ce s-a decis în CSAT. Klaus Iohannis, anunțuri pentru România: Se impune creșterea procentului din PIB pentru Apărare la 2,5%

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel