Cine vine în locul lui Iohannis la Cotroceni? Chirieac, previziune pentru 2024. Măsura care dă totul peste cap

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Cine ar putea să-i ia locul lui Iohannis după alegerile prezidenţiale de la anul? Analistul Bogdan Chirieac a făcut o analiză și spune că măsurile fiscale care nemulțumesc mediul privat ar putea duce la o surpriză majoră. 

Se pun pe hârtie toate variantele care vor fi acceptate pentru Preşedintele României. Potrivit România TV, s-ar gândi o formulă pe termen lung cu Marcel Ciolacu preşedinte şi Klaus Iohannis premier. Conform aceleiași surse, o a doua variantă ar fi ca puterea executivă să fie preluată de liberali prin Nicolae Ciucă sau Eduard Hellvig. Există şi o a treia variantă: o personalitate care să fie agreată de toate partidele şi în asentimentul populaţiei. 

Analistul politic Bogdan Chririeac a fost invitat să comenteze aceste scenarii în direct la România TV. Chirieac spune că varianta cu actualul președinte în funcția de premier este exclusă. 

"Sunt analizele mai vechi de acum o lună de zile. Pe asta cu Klaus Iohannis premier n-am crezut-o niciodată, pentru că un premier are foarte mult de lucru iar preşedintele nostru are un ritm special, după cum ştim cu toţii. Ca premier trebuie să fii în fiecare zi la muncă, şi-n weekend, ceea ce nu e pe metabolismul preşedintelui României. Mai degrabă înţeleg că ar putea să ţintească funcţia de comisar pentru politică externă din UE... o să vedem.

Dar toate aceste calcule sunt date peste cap, se modifică eşicherul politic prin ordonanţa aceea blestemată cu ridicarea de taxe şi impozite şi cu tăieri în mediul bugetar. Dacă se pun în practică aceste lucruri, mediul privat din România e capabil de surprize uriaşe. Ei spun că lovesc în patronat. Nu! Lovesc în toată lumea, fiindcă nu poţi să mai creşti salariile. Aţi văzut la Finanţe cum a ieşit ministrul Boloş că începe austeritatea, a fost luat prizonier de funcţionarii săi şi apoi a ieşit să spună că le majorează salariile cu 25%... Un fel de Ceauşescu cu vă mai dau 100 de lei, dar mult mai ridicol!

Dacă vor majora taxele şi impozitele ne putem trezi cu oricine! De pildă, George Simion, fiindcă văd des în presa încercări ale acestui partid de a fi acceptat pe internaţional. Dacă va reuşi acest lucru, atunci AUR devine un judecător autentic la masa politică din România" spune Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel