EXCLUSIV  De ce nu mai este susținut Iohannis de cei care i-au adus două mandate. Bulai: Liberalii au o şansă uriaşă. Sunt nişte interese mari acolo

Sursa foto: presidency.ro
Sursa foto: presidency.ro

Alfred Bulai a explicat de ce președintele Klaus Iohannis nu mai este susținut de cei care o făceau până acum.

"Povestea cu Iohannis este un pic mai complicată pentru că a apărut pe nepusă masă. Este lansată de liberali mai mult ca sigur. Demisia Comisiei Europene este o problemă reală, va fi interimar. Sunt absolut convins că este în cărţi domnul Iohannis, nu acum ca interimar, de principiu într-o funcţie europeană, pentru că este fost preşedinte - ei se apără între ei acolo. Pe de altă parte, este ca în replica aia din Creangă - "Sunt un prost, dar mă uit în jurul meu şi prind curaj". La nivelul liderilor europeni, chiar nu este o problemă deloc cu Iohannis", a spus Alfred Bulai.

De ce nu mai este susținut Iohannis de cei care i-au adus două mandate

"Este vorba de reacția unora la mecanism. Să luăm un scenariu - îşi dă demisia, că nu este posibil altfel. Cine vine preşedinte? Domnul Ciucă... Dacă se întâmplă într-o săptămână - două, o lună, vine Ciucă. Evident că, în jocul politic, liberalii au o şansă uriaşă - una este să fii în exerciţiu ca președinte real un an şi alta este să fii pe acolo. Adică îţi dai seama că nici naiba nu îndrăzneşte, pe acolo, să zică ceva de Ciucă.

Şi, atunci, mulţi care au făcut nişte scenarii s-au simţit datori să reacționeze, pentru că se schimbă datele problemei. Atunci, este o dispută care evident este de Dâmboviţa, în sensul în care este o naivitate să crezi că Iohannis este pus acolo pe logica românească "aranjăm doi oameni, trei". Sunt nişte interese mari acolo. Nu merge aşa cum facem noi şi, mai ales, pe ideea că eşti pus, după aia te întorci, câştigi", a mai spus sociologul.

"Din punctul meu de vedere, ține de jocul de imagine de la Bucureşti. Mai mulţi oameni au vrut să limiteze ideea de a schimba perspectiva, o contrapondere a scenariului de la Bucureşti. În mod normal, la sfârşitul mandatului, ne aducem aminte că a făcut multe greşeli", a punctat Alfred Bulai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel