EXCLUSIV  Bani grei de la Buzău, fief PSD, pentru primarul pro-Putin al Chișinăului, în contextul în care județul e plin de școli cu WC în curte. USR, reacție

Sursă foto: Facebook Emanuel Ungureanu
Sursă foto: Facebook Emanuel Ungureanu

Consiliul Județean Buzău a aprobat joi direcționarea a 400.000 de euro și 400.000 de lei pentru o serie de proiecte în Chișinău, capitala Republicii Moldova.

Finanțarea ridică foarte multe semne de întrebare, mai ales având în vedere anturajul primarului socialist al Chișinăului, Ion Ceban, un pro-rus convins, care are legături strânse la Kremlin.

Acesta a făcut parte în trecut și din Partidul Comunist din Republica Moldova, condus de fostul președinte autoritar Vladimir Voronin.

O astfel de direcționare a fondurilor poate face rău inclusiv cauzelor democratice din Republica Moldova, întrucât Ceban poate capitaliza electoral fondurile trimise de autorități ale statului român.

Totodată, deputatul USR de Buzău, Emanuel Ungureanu, a declarat că sunt foarte multe nevoi ale comunității care nu primesc finanțare pe motiv că nu ar exista suficiente fonduri.

„Eu nu am știut despre acest subiect. (...) În primul rând Consiliul Județean Buzău e mult prea sărac ca să ajute orice comunitate de peste graniță în condițiile în care cele mai proaste drumuri din țară le găsești în Buzău, cu toate că Buzăul a primit statutul de geo-parc, cu Vulcanii Noroioși... până acolo ești cu noroiul până în gât. Spitalul Județean din Buzău e o ruină, centrul de transfuzii din Buzău este o ruină. O clădire cu grad seismic ridicat, deci cu un risc imens de prăbușire, cum este centrul de transfuzii, se afundă pe o suprafață importantă și niciodată nu se găsesc bani. Deci pur și simplu să aloci niște bani pentru o primărie care este în contextul ăsta sensibil (invazia Rusiei asupra Ucrainei) condusă de un primar pro-rus este o prostie, dincolo de orice înțelegere.”, a comentat Emanuel Ungureanu, deputat USR de Buzău, în exclusivitate pentru DC News.

Primăria și Consiliul Județean Buzău au o afinitate către extremiști, spune USR Buzău

Redacția DC News l-a contactat și pe președintele principalului partid de opoziție din Buzău (USR) pentru a comenta știrea. Acesta a declarat că liderii municipali au o afinitate către extremiști și nu contenesc să îi promoveze ori de câte ori au ocazia, prin intermediul unor serii de festivități.

„Nu e prima dată când se întâmplă o astfel de colaborare între Chișinău și Buzău. Și anul trecut au fost evenimente la Buzău unde au participat oficialii de la Chișinău, în frunte cu liderul de care ați amintit (primarul Chișinăului). Și atunci, până să înceapă războiul am contestat public aceste evenimente, dintr-un motiv foarte simplu... în primul rând calitativ, nu au fost evenimente care să aducă un plus pentru viața comunității din Chișinău și nici vreun schimb economic sau cultural care să fi avut vreo însemnătate pentru locuitorii din Chișinău sau din Buzău, ci doar niște festivități unde s-au cheltuit bani pentru mese, pentru presă și pentru anumite vizite.”

„Nici nu am înțeles cum a ajuns Chișinăul să aibă atâtea evenimente în Buzău pentru că sunt orașe mult mai mari (care ar putea face toate acestea) și mai apropiate de granița cu Moldova, cum e Iașul sau Bucureștiul, care este capitala.”

„Am văzut, în ultimul timp, o afinitate a liderilor locali către mai mulți lideri care sunt asociați cu extremismul și mișcarea comunistă din R. Moldova. Am avut o susținere a primarului Toma pentru mișcarea extremistă a domnului George Simion, AUR. Domnul Toma l-a promovat pe domnul George Simion în cadrul mai multor evenimente. Au mai fost situații în care susținători ai Rusiei pe care noi i-am contestat, cum ar fi Dan Puric, au fost promovați în Buzău”, a comentat Moraru Mihai Razvan, președintele USR Buzău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel