EXCLUSIV  Ce se află pe masa Ministerului de Finanțe, dacă 85% din angajații de la juridic au plecat? ”Se pregătesc niște lucruri”. Ciuvică vorbește despre manevra lui Câciu

Sursa foto: Facebook Ministerul Finanţelor
Sursa foto: Facebook Ministerul Finanţelor

Diana Tache și Mugur Ciuvică au vorbit despre situația de la Ministerul de Finanțe și au oferit informații din spatele ușilor închise.

Informațiile au fost dezvăluite în cadrul emisiunii Miercurea Neagră, de la DCNews TV:

Diana Tache: 85% din departamentul juridic al Ministerului Finanţelor - am cifra de la cei care supravegheau lucrurile acolo, de la sursele noastre din interior - a plecat, a părăsit baza. Când îţi pleacă tot departamentul înseamnă că nişte oameni, nişte funcţionari care sunt acolo de 20 de ani refuză să semneze lucruri. Când refuză să o facă, refuză dintr-un singur motiv.

Ştiţi care e vorba funcţionarului? "Dacă eu fac ce spune demnitarul, el se duce 2-3 ani cu suspendare, eu mă duc 15 ani la puşcărie". Ca atare, se pregătesc nişte lucruri pe care le vedem, le vom vedea cum am văzut dosarele din pandemie şi cum vom vedea în continuare alt tip de chestiuni pe care s-au cheltuit banii statului.

Probabil că au cumva legătură cu ministerele şi plecarea departamentelor juridice din instituţii importante cu viitoarele dosare. Pe vremea când era Cîțu, de exemplu, ministru de Finanţe, ca să îi dea mamei lui memorandumul nici nu a avut nevoie de departamentul juridic, a semnal el, şi-a asumat omul fără niciun fel de problemă, dar ăia nu au plecat acasă, nici nu au considerat că trebuie să își dea demisia pentru că erau forţaţi să semneze anumite lucruri. Mie aici mi se pare un semnal foarte important de tras: ce anume era pe masa departamentului juridic din Ministerul de Finanțe, dacă oamenii ăia s-au decis să plece?

Mugur Ciuvică: Eu am cu totul alte informaţii. Nu au plecat 85%, înţeleg că vor să plece câţiva şi asta a fost o manevră a unora aduşi în departamentul juridic de Câciu, când era ministru, şi cătorva Câciu le-a promis...  le-a spus să vină la el la Fonduri Europene că le dă salarii mai mari, iar Boloș nu le-a acceptat transferul şi atunci oamenii ăia au făcut o mini-răscoală.

Diana Tache: Eu am informaţii de la un lucrător din departamentul juridic, avocat de meserie, care se va întoarce în avocatură. Cred că avem informaţii din zone diferite.

Mugur Ciuvică: Câștigă avocatura, atunci. Sunt convins că nu o să rămână departamentul juridic fără unii şi alţii, că au salarii destul de mari, şi, dacă e vorba de acelaşi departament juridic care a validat toate ordonanţele alea penibile inclusiv OUG prin care OMV-ul a scăpat de încadrarea la supraimpozitul ăla mare, cred că nici nu e mare pierdere că pleacă experţii. Pe bune?

Bogdan Chirieac: Mi-e teamă ca doamna Tache are dreptate cu ce se întâmplă acolo, fiindcă presa a atras atenția asupra celor care au scris OUG, vizavi de OMV, de i-au exonerat de un miliard de euro, și probabil că există o neliniște a celor care au comis această faptă.

Mugur Ciuvică: Nu au nicio neliniște, că nu o să îi bage nimeni la pușcărie pentru că i-au ajutat pe ăștia de la OMV.

Bogdan Chirieac: Nu anul ăsta, nu anul viitor...

Vezi și:  Angajații din Finanțe devin speciali. Ministerul dă tonul ”reducerii cheltuielilor bugetare”: Salariile cresc, angajații rămân pe loc și mai înființează și un institut de formare 

Ministerul de Finanțe, corigent la digitalizare. Val Vâlcu: Nouă ni se cere semnătură electronică, ei foiesc hârtii

Emisiunea integrală, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel