Bogdan Chirieac, răbufnire după ce Marcel Ciolacu a oprit negocierile pentru noul Guvern: Să iasă să ne explice... un mediocru de la PSD

captură video
captură video

Sunt zile de foc în ţară şi la Guvern. Ce ar trebui să facă Marcel Ciolacu până la sfârşitul lunii? Analistul politic Bogdan Chirieac are o recomandare.

Marcel Ciolacu nu dorește să finalizeze negocierile pentru formarea noului Guvern până nu primește oficial mandatul pentru formarea Executivului de la președintele Klaus Iohannis. Scenariul actual prevedea ca premierul Nicolae Ciucă să își depună mandatul, vineri, 26 mai. Surse din PNL susțin că până la sfârșitul săptămânii toate negocierile din Coaliție ar trebui încheiate. Termenul a fost invocat și de președintele Klaus Iohannis într-o declarație făcută săptămâna trecută. „Așteptarea mea este ca această negociere să se finalizeze până săptămâna viitoare”, a spus președintele. 

Câteva reproşuri

În mijlocul "furtunii", pe fondul negocierilor tensionate pentru ministere, al jaloanelor PNRR neîndeplinite, al grevei generale a profesorilor şi scandalul pensiilor, analistul politic Bogdan Chirieac a venit cu mai multe comentarii la adresa lui Marcel Ciolacu, în direct la România TV:

"Eu nu-l înţeleg. Un lider de talia lui Marcel Ciolacu trebuie să iasă public şi să spună ce are de gând să facă. Suntem în situaţia în care lideri de această anvergură şi-n asemenea funcţii trebuie să vorbească cu publicul, cu alegătorii. Este vorba despre actualul prim ministru. Nici domnia sa nu a ieşit să explice de ce, de un an jumătate, nu s-a terminat cu legea salarizării, legea pensiilor şi legea pensiilor speciale, toate în curtea lui Marius Budăi, un mediocru de la PSD.

Domnul Marcel Ciolacu care trebuie să iasă să ne explice, adică să nu aflăm informaţii pe surse, care sunt motivele pentru care domnia sa nu ar dori să preia conducerea Guvernului. Toate cifrele acestea înspăimântătoare sunt cunoscute şi dezbătute în spaţiul public de luni de zile.

Gaura uriaşă din buget comisă de ministrul de Finanţe, asumat de PSD, Adrian Câciu, PNRR-ul care a fost introdus pe uşa din dos în Parlament şi nu a intrat încă în bugetul de stat al României pentru că nu am îndeplinit jaloanele, slaba absorbţie a fondurilor europene (se vorbeşte că vor rămâne neaccesate 5 miliarde de euro)... nu se poate! Pentru anumite categorii sociale ai reuşit să dai salarii nete de 250 de milioane de lei pe lună iar profesorul să-l ţii cu 2500 de lei pe lună! Este neomenesc în România euroatlantică! Pentru toate aceste lucruri e de aşteptat ca "Excelenţa sa", Marcel Ciolacu, să vină să ne explice!" este invitaţia lui Chirieac la adresa preşedintelui Executivului. 

Miza negocierilor o reprezintă portofoliile. Mai mulți lideri PNL ar dori ca Protocolul semnat în noiembrie 2021 să fie respectat, însă social-democrații au o altă viziune asupra calendarului negocierilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel