Chirieac, despre convulsiile din Ministerul Finanţelor: "Dezmăţ din bani publici! Îi arde pe privaţi cu taxele şi impozitele. Ce să facă? Să-l ia prizonier pe domnul Boloş?"

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Bogdan Chirieac a vorbit despre protestul de la Ministerul Finanțelor și despre noile biruri care sunt puse în cârca firmelor private din România. 

Analistul Bogdan Chirieac a avut o intervenţie telefonică în direct la România TV unde a comentat situaţia tensionată din momentul de faţă, ca urmare a protestelor funcţionarilor publici din Finanţe, dar şi a intenţiei guvernanţilor de a aplica majorări de taxe şi impozite în mediul privat şi pe zona afacerilor mici şi mijlocii pentru acoperirea deficitului bugetar.

În discuţie a fost amintită şi suma uriaşă de 200 de miliarde de lei care a fost acumulată ca datorie la nivelul ţării. Nu se ştie încă ce s-a făcut cu aceşti bani. Cine va achita această "notă de plată"? 

"Dezmăţ din bani publici! Ministrul de Finanţe promovează austeritatea, îi arde pe privaţi - motorul economiei româneşti, au ţinut ţara la suprafaţă în anii pandemiei şi-n anii de criză şi de război - îi arde, efectiv! Îi rade cu taxele şi impozitele, câţiva funcţionari din Ministerul de Finanţe îi iau ostatic pe Boloş iar acesta, ca şi apăsat pe buton, începe să spună "Măresc salariile cu 25%, nu mai e nimeni dat afară..." Asta în condiţiile în care performanţa administraţiei româneşti este cea mai scăzută din Uniunea Europeană. Deci... din acel moment, ce trebuie să facă mediul privat? Să-l ia "prizonier" pe domnul Boloş ca să nu majoreze taxele şi impozitele. Sau? Ce să facă mediul privat, grav afectat de aceste crize şi de deciziile lor iresponsabile?" a întrebat, retoric, Bogdan Chirieac.

Vizita lui Marcel Boloș la Trezorerie

Reamintim că ministrul Marcel Boloş s-a deplasat la Trezoreria Municipiului București, ca să stea de vorbă cu angajații și le-a adus cafea.

„Mi-am luat în cursul zilei de ieri câteva angajamente. Referitor la salarizare, să aibă familia ocupațională distinctă în legea unică a salarizării, al doilea lucru – să facem această egalizare a salariilor, pentru că sunt unii care au câștigat în instanţă – și să putem asigura o creștere de salarii de 15-20%. Al treilea, Codul finanțistului. E prematur să facem acum o analiză, am promis că într-o lună ne întâlnim din nou și să facem o analiză”, a spus Boloș.

Acesta a adăugat că impactul acestor măsuri „nu este atât de mare încât să pună în dificultate bugetul de stat”. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel