Theodor Stolojan: Dublarea alocațiilor pentru copii, măsură luată izolat, fără gândire strategică

Un europarlamentar liberal atrage atenția, în contextul în care majorarea alocațiilor pentru copii de la 42 la 84 de lei a fost votată miercuri în Parlament, că "luatul măsurilor la plesneală, fără o gândire strategică" este o meteahnă în tot ce înseamnă politica economică şi socială din România.

Theodor Stolojan, europarlamentar PNL, a afirmat vineri, la RFI, că „nimeni nu poate contesta că era nevoie de o creştere a alocaţiei de stat pentru copii", dar că „Problema noastră de fond este însă în continuare luatul măsurilor la plesneală, fără o gândire strategică. Cunoaştem cu toţii că natalitatea scade foarte mult în România, în fiecare an pierdem din numărul populaţiei. Aveam nevoie aici de o gândire strategică, ce este de făcut pentru ca România să nu mai scadă an de an în natalitate. Or ne trezim cu o măsură luată izolat, într-un cadru lipsit de o gândire strategică. Este o meteahnă, din păcate, persistentă în tot ce înseamnă politica economică şi socială din România", a adăugat Theodor Stolojan.

Susținând că înainte de a fi politician este economist, europarlamentarul liberal consideră că este bine că Opoziția se manifestă, având în vedere că propunerea alocațiilor a fost făcută de PNL,  dar, întrucât România are o problemă serioasă vizavi de natalitate, este "nevoie de o gândire strategică aici şi o măsură cum este creşterea alocaţiei de stat pentru copii trebuia încadrată într-o asemenea gândire. Nu am văzut acest lucru în România. O măsură izolată nu te conduce niciodată spre atingerea obiectivelor strategice pe care ţi le propui", a precizat Theodor Stolojan.

Sebastian Lăzăroiu, profeție: Victor Ponta, viitorul președinte al României în 2019
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel