Sebastian Lăzăroiu, profeție: Victor Ponta, viitorul președinte al României în 2019

Un fost consilier al lui Traian Băsescu susține că victima electorală a "prostiei de azi a liberalilor" la viitoarele alegeri prezidențiale, din 2019, va fi președintele Klaus Iohannis, argumentând, totodată, și de ce actualul premier, Victor Ponta, va fi cel care se va muta la Palatul Cotroceni.

Sebastian Lăzăroiu avansează, în cadrul unei postări pe pagina sa de Facebook, profeția că Victor Ponta va deveni președintele României în 2019.

"Ponta a pierdut alegerile din 2014. N-a fost destul de popular, n-a avut destul electorat pentru a-l transforma în câștigător, s-a erodat și la guvernare. A descoperit însă mecanismul care să-i crească șansele considerabil de a deveni președinte în 2019", a scris, joi, Sebastian Lăzăroiu.

Potrivit fostului consilier prezidențial, premierul Ponta are nevoie pentru asta ca patru condiții să fie îndeplinite: să rămână președintele PSD și după ce pleacă de la guvernare; să aibă un partid mai curat; să reziste la guvernare până în 2016 și să candideze în 2019 din opoziție pe fondul unei guvernări nepopulare.

Analizând pe rând cele patru condiții, Lăzăroiu consideră că prima va fi îndeplinită: Ponta își va menține funcția în PSD, cea de lider, deoarece "a acționat deja prin eliminarea potențialilor competitori". De cea de-a doua "se ocupă DNA", în timp ce a treia condiție nu este greu de îndeplinit, având în vedere că nici "liberalii nu-și doresc să ia puterea", motivele fiind mai multe "- nu vor să facă majorități încropite, nu au consens pe un candidat la funcția de premier, nu s-au omogenizat ca partid", mai spune ostul consilier prezidențial.

Nenorocirea va veni din 2017

În schimb, Lăzăroiu apreciază că partea care pare cea mai grea este "să candideze în 2019 din opoziție pe fondul unei guvernări nepopulare". În opinia acestuia, Ponta "a început încă de pe acum să lucreze la ea".

"Ponta știe foarte bine comportamentul opoziției în anul electoral. L-a văzut chiar ieri în Parlament. Opoziția vine cu tot felul de inițiative populiste încercând să capitalizeze electoral. Dublări, triplări, creșteri de salarii, ajutoare, pensii, alocații. Scăderi sau eliminări de taxe și impozite. Ponta va folosi același comportament duplicitar de ieri. Întâi avertizează că nu sunt bani (ceea ce e foarte adevărat), după care spune că e de acord și-i lasă pe PSD-iști să sprijine inițiativele populiste ale PNL.

Deficitul crește încet și sigur. Ponta mai are de făcut un singur buget, pentru 2016, cu care se va juca din pix, păstrând aparențele, așa încât să termine mandatul cu indicatori macro rezonabili", consideră Lăzăroiu, adăugând că "Nenorocirea va veni abia din 2017, când le va preda cu zâmbetul pe buze guvernarea liberalilor și, împreună cu ea, toate bombele cu ceas, pe care înșiși parlamentarii PNL le amorsează de pe acum când sunt în opoziție".

Deutsche Welle, aprecieri la adresa Codului Silvic: Se înscrie pe drumul cel bun

Lăzăroiu avertizează că dacă PNL va prelua guvernarea în 2016 va fi nevoit astfel să ia aceleași măsuri drastice pe care le-a luat guvernul Boc în 2010, iar efectul se va vedea la alegerile prezidențiale din 2019. 

Ce se va întâmpla la scrutinul electoral din 2019

"Cine credeți că va pierde alegerile prezidențiale în 2019? Ați ghicit, liberalul Iohannis. Cel care ieri, cu privirea lui blândă, spunea despre dublarea alocațiilor: "e o măsură binevenită".

Cine le va câștiga? Ponta, politicianul responsabil, care a avertizat de la început că nu sunt bani pentru măsuri populiste, dar liberalii nu au vrut să-l asculte și, iată, sunt nevoiți să bage țara iar în austeritate.

Așadar, prima victimă electorală a prostiei de azi a liberalilor nu sunt ei, ci Iohannis. Iar al doilea beneficiar electoral e Ponta, în 2019", conchide Lăzăroiu, precizând într-un post-scriptum și cine va deveni premier în mandatul de președinte al României al actualului lider al PSD.

"P.S. Vi s-a părut straniu că însuși Ghiță, prietenul lui Ponta, a ieșit ieri atât de responsabil să critice măsura de dublare a alocațiilor și să-i ceară lui Iohannis să nu promulge legea? N-ar trebui. Ghiță e premierul lui Ponta, atunci când va fi președinte."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel