Theodor Stolojan, semnal către Guvern: Suntem CAZ UNIC în Europa! Avem DOUĂ căi de urmat

Theodor Stolojan a vorbit despre veniturile și cheltuielile făcute de Guvern și le-a transmis celor de la putere un mesaj clar. 

În contextul în care, în Guvern, cheltuielile sunt un lucru cert, în timp ce veniturile sunt o proiecție, Theodor Stolojan a fost întrebat dacă i se par prea mari cheltuielile pe care statul de face cu personalul bugetar, cu salariile, pensiile.

"Suntem caz unic în Europa! Ceea ce noi le spunem cheltuieli cu salarii, cam 100 și ceva de miliarde, plus cheltuieli cu asistența socială care sunt impropriu denumite, pentru că ele mai degrabă ar trebui numite cheltuieli cu protecția socială care are două mari categorii: pensii și asistență socială. Acolo avem cam 140 de miliarde, deci ambele la un loc depășesc cam 90% din ceea ce înseamna veniturile din impozite și taxe.

Deci suntem caz unic în Europa! Și aici e o discuție mare care trebuie făcută, pentru că noi trebuie să înțelegem că acest sistem nu poate funcționa în continuare în perspectiva unui termen mediu și lung și avem două căi de urmat", a declarat Theodor Stolojan, la Digi24.

Vezi și: Valeriu Gheorghiță, VESTEA ZILEI în lupta cu COVID-19: Astăzi, ora 13.00, numărul persoanelor vaccinate a depășit numărul celor infectate

Care sunt cele două căi de urmat, în viziunea lui Theodor Stolojan

"Pe de-o parte trebuie să ne gândim serios ce vrem să facem cu sistemul de impozite și taxedin România care e total depărtat de ceea ce înseamnă Uniunea Europeană. Va veni un moment când ne apropiem mai mult de nivelul mediu de dezvoltare din UE, acum suntem undeva la 70%, ne vom apropia de 80 - 90% și va trebui să ne punem foarte serios întrebarea: Vrem într-adevăr 6% la învățământ din PIB? Vrem 6% la sănătate? Vrem 2% la Armată? Păi vrem! Dacă vrem, atunci trebuie să ne întrebam de unde scoatem tot acest volum de impozite și taxe care dă cu mult mai multe decât 31% cât avem noi în prezent, cu tot cu Fonduri Europene", a completat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel