Theodor Paleologu: Atitudinea Parlamentului este sfidătoare, în unele situații de ridicare a imunității

În unele cazuri de ridicare a imunității, Parlamentul are o atitudine sfidătoare, consideră deputatul Theodor Paleologu.

Întrebat, miercuri, la RFI, cum ar trebui reglementată chestiunea imunităţii parlamentare, Theodor Paleologu a recunoscut că în unele situaţii, a votat pentru ridicarea imunităţii așa cum i s-a cerut, dar cu "foarte mari probleme de conștiință".

"Unele situaţii sunt absolut evidente, e foarte clar că anchetele trebuie să-şi continue cursul. Nu vă ascund însă că în unele situaţii am avut foarte mari probleme de conştiinţă să votez pentru ridicarea imunităţii parlamentare", a declarat Paleologu. Acesta a exemplificat, dezvăluind că în cazul Laszlo Borbely a votat așa cum i s-a cerut, "aşa cum au fost directivele partidului", dar "cu o mare problemă de conştiinţă că fac un lucru nedrept faţă de un coleg".

Pe de altă parte, deputatul susține că "atitudinea Parlamentului este sfidătoare în alte situaţii", în acelea în care "în care este evident că trebuie să se ducă mai departe o anchetă şi se face scut în jurul unui deputat sau senator, pentru că aliaţii săi politici îl susţin şi-l protejează".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel