„The International Grand Prix of Romania TROPHAEUM ARTIS CANTORUM”

Din 24 august începe, la București și Sinaia, Festivalul Internațional „The International Grand Prix of Romania TROPHAEUM ARTIS CANTORUM”, organizat Muzeul Național „George Enescu” și de Centrul Rus pentru Știință și Cultură și coordonat de muzicologul Mihai Cosma.

Vedeta acestei ediții este pianista și profesoara Larisa Gergieva, vocal coach și director al Academiei Teatrului Mariinsky din Sankt Petersburg, care se va afla pentru prima dată în România. Artist al Poporului al Rusiei, descrisă de BBC drept „cel mai bun pianist acompaniator” în domeniul canto-operă, Larisa Gergieva este o personalitate de uriașă anvergură, cu proiecte pe toate meridianele, fiind până acum membră sau președinte de juriu la circa 100 de reuniuni internaționale de profil.

Larisa Gergieva va participa la București la Forumul pentru oportunități de dezvoltare în carieră pentru tineri cântăreți de operă (24 august, ora 12.30, Muzeul „Enescu”) iar în data de 25 august va susține un master-class pentru tinerii cântăreți de operă români, eveniment care se bucură de un enorm interes, înscrierile depășind deja capacitatea proiectului. Cei mai buni dintre participanți, aleși de distinsa muziciană din Rusia, vor cânta la Concertul de Gală de la Castelul Peleș, găzduit de Salonul de Muzică al Reginei Elisabeta, în 25.08, de la ora 16.

În data de 26 august, de la ora 16.00, la Castelul Peleş, în Sala de Muzică, va avea loc un Concert de gală susţinut de tineri cântăreţi laureaţi ai unor concursuri naţionale şi internaţionale, absolvenţi ai Cursurilor de măiestrie artistică susţinute de Larisa Gergieva, Artist al Poporului al Rusiei. În program cele mai îndrăgite arii de operă şi cele mai frumoase lieduri din creaţia compozitorilor romantici germani, italieni şi ruşi.  

Festivalul este susținut de parteneri de prestigiu, precum Ambasadele Germaniei și Rusiei și de companii românești și străine de primă mărime.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel