Terenul lui Băsescu din Nana, supraevaluat cu mult de către CEC

Traian Băsescu - Ioana Băsescu
Traian Băsescu - Ioana Băsescu

Terenul de 290 de ha din comuna Nana achiziționat de Ioana Băsescu a fost supraevaluat de banca de la care a luat împrumutul imobiliar fata cea mare a președintelui. Asta în condițiile în care, în ultima perioadă, băncile subevaluează garanțiile imobiliare pentru a se acoperi în eventualitatea în care creditul nu mai poate fi achitat, a arătat Răzvan Dumitrescu în ediția de vineri a emisiunii "Subiectiv", difuzată de Antena 3.

"Ioana Băsescu a plătit circa un milion 300 de mii de euro pentru acest teren. Atât a plătit ea, efectiv, pentru teren. 300 de mii i-a dat de la ea din gentuţă, un milion - creditul respectiv. Deci, pentru un teren pe care ea a plătit cinci milioane 800 de mii de lei noi, banca îi dă creditul evaluând acelaşi teren la şapte milioane 200 de mii de lei. Deci, cu vreo 25 - 30 la sută mai mult decât valoarea terenului respectiv. Ori toţi ştim că băncile fac invers, subevaluând garanţiile", a declarat Mugur Ciuvică, președintele GIP, referindu-se la pagina a 8-a din contractul de creditare publicat de Ioana Băsescu.

"Fie la evaluare cineva a fost filantrop, fie la vânzare cineva a făcut un hatar cumpărătorului", a concluzionat Răzvan Dumitrescu.

De altfel, un material filmat cu camera ascunsă de reporterii de la Digi24 relevă că un teren precum cel al Ioanei Băsescu, în aceeași zonă, poate fi obținut la un preț aproape de două ori mai mic. Analiștii imobiliari citați de Digi24 spun că prețul de 4.500 euro pentru un hectar, oferit de Ioana Băsescu, este prea mare în comparație cu valoarea pământului din zonă, iar reporterii au confirmat asta reușind să negocieze prețul unui teren până la aproape 3.000 de euro pentru un hectar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel