Ministrul Apărării, întâlnire cu Hans Klemm

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel-Beniamin Leş, l-a primit pe ambasadorul SUA, Hans Klemm. 

”Ministrul Leş a prezentat priorităţile strategice ale Guvernului în domeniul apărării şi securităţii, centrate pe angajamentul de asigurare a doi la sută din PIB pentru apărare, şi a punctat importanţa pe care România o acordă dezvoltării Parteneriatului Strategic cu SUA. Ministrul Apărării Naţionale a apreciat angajamentul solid al Statelor Unite şi prezenţa trupelor americane pe teritoriul naţional, subliniind că implicarea SUA este esenţială pentru întărirea apărării şi descurajării împotriva tuturor ameninţărilor şi riscurilor la adresa securităţii europene, în mod special a celor din flancul estic al Alianţei”, se precizează într-un comunicat al MApN, potrivit Agerpres. 

MApN adaugă, în comunicat, că "Gabriel-Beniamin Leş a prezentat stadiul implementării deciziilor adoptate la Summitul NATO de la Varşovia, cu accent pe realizarea prezenţei înaintate a NATO pe flancul estic, insistând asupra importanţei intensificării eforturilor pentru implementarea eficientă şi la termenele agreate a deciziilor din acest domeniu. În context, a fost reiterată importanţa Mării Negre pentru întreaga securitate şi stabilitate euro-atlantică”. 

Ambasadorul Klemm a mulţumit pentru contribuţia esenţială a României la securitatea regională şi internaţională, evidenţiind ”eforturile operaţionale ale forţelor armate române în Afganistan, Irak şi celelalte teatre de operaţii”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel