EXCLUSIV  Temperaturi de vară în weekend. Coțofan (ANM) anunță o „încălzire masivă“ / video

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Dumitru-Marius Coțofan, directorul Centrului Meteorologic Regional Dobrogea (ANM), a spus cum va fi vremea în următoarele zile.

Directorul Dumitru-Marius Coțofan de la Centrul Meteorologic Regional Dobrogea (ANM) a fost invitat la interviurile DC News, unde a vorbit despre temperaturile care vor fi înregistrate în weekend-ul 30-31 martie 2024 în toată România.

„Urmează și pe litoral, dar și la nivel de țară, o încălzire masivă în acest weekend. Chiar dacă marea încă e rece - 9 - 10 grade - și nu se pune problema să intrăm în ea, pe zona continentală vor fi 29-30 de grade Celsius.

Și în București va fi o încălzire masivă începând de vineri până luni. Temperaturile vor fi mai degrabă apropiate de o zi de vară decât una de primăvară din punct de vedere calendaristic“, a precizat Dumitru-Marius Coțofan.

„Maxima la nivel de țară datează din 1952, când au fost 32,8 grade Celsius la Odobești. În prognoză avem pentru zilele următoare, în special în sudul țării, temperaturi de 29-31 de grade. Vom fi destul de aproape de maximul istoric“, a precizat, la DC News, meteorologul.

„Schimbările climatice există. Anul trecut, cam în aceeași perioadă, vorbeam de faptul că venim după 11 ani consecutivi cu abatere termică pozitivă. Dacă anul trecut vorbeam de 2022 ca fiind cel mai cald an din istorie, acum vorbim de 2023 și probabil trendul va rămâne. Vorbim deja de 12 ani consecutivi cu abatere pozitivă. Este cea mai lungă perioadă din istoria măsurătorilor meteorologice în care am avut aceste abateri pozitive“, a mai precizat Dumitru-Marius Coțofan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel