EXCLUSIV  Teme folclorice românești pe melodii celebre. Compozitorul Mihai Toma: Clar te îndrăgostești de ele - VIDEO

Descriere foto:

Roxana Lăpădat şi Mihai Toma au vorbit la DC News despre proiectele lor artistice, iar una dintre temele discutate a fost muzica româneacă de influență folclorică prin reorchestrarea unor piese muzicale celebre.

Aceste piese celebre reorchestrate sunt fie din repertoriul românesc, fie din repertoriul internațional. Mihai Toma este producător şi compozitor, realizator al proiectul Dacica, și a explicat pentru DCnews de ce muzica ce are la bază teme folclorice românești prin care a reorchestrat melodii celebre nu este bine difuzată la posturile de radio comerciale:

În primul rând pentru că sunt fără voce și lumea vrea muzică cu voce. Au fost date câteva piese la Radio Guerilla. O prelucrare după ”Paparudă, rudă”, ”Lie Ciocârlie”, mai ales pentru că avea voce, și anul acesta ”Hora Primăverii”, de pe noul album ”Carpatica”. ”Hora Primăverii” este o temă din Republica Moldova, nu foarte cunoscută, dar este foarte melodioasă, foarte frumoasă. Când o asculți, clar, te îndrăgostești de ea. Are o sensibilitate aparte!” a explicat el.

Mai multe despre muzică românească de inspirație folclorică, după modelul Phoenix sau Pasărea Colibri dar și alții, puteți afla din interviul de mai jos:

VIDEO

 

Citește și: Reorchestrare Oda Bucuriei. Mihai Toma: Am vrut să o reinterpretez mai romantică, mai sensibilă - video

 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26