Televiziunea, în scandal cu vloggerii! Un mall evacuat, critici dure și viitorul televiziunii - VIDEO

Scandal între televiziune și vloggeri. Totul a început după ce într-o emisiune la Digi 24, vlogger-ul Ilie Bivol a fost criticat de cei aflați în studio. Motivul? Tânărul și-a dat întâlnire cu fanii săi într-un mall din Iași. Întâlnirea s-a terminat cu evacuarea celor peste 300 de fani ai vloggerului care au umplut un etaj al centrului comercial.

Vlogging-ul nu este o noutate în Occident și devine ceva obișnuit și în România. Din ce în ce mai mulți tineri posteasă conținut video pe internet. Conținutul variază: de la provocări la emisiuni educative sau interviuri cu vedete din televiziune.

Cele mai multe viziualizări le strâng clipurile amuzante și provocările, care pentru mulți oameni sunt de neînțeles. De exemplu, Ilie a acceptat provocarea de a linge un cactus. Clipul a adunat peste 1.800.000 de vizualizări, adică o cifră la care televiziuni desfac șampania dacă o ating.

Scandalul a pornit după ce Ilie și-a dat întâlnire cu fanii săi în Iulius Mall din Iași. Peste 300 de tineri cu vârste cuprinse între 7 și 15 ani (aceasta este audiența vloggerilor cu clipuri amuzante) au umplut un etaj al centrului comercial. În cele din urmă, paza i-a evacuat de teama unor incidente.

După această întâmplare, Digi 24 a abordat subiectul vloggeri. În cadrul unei emisiuni, Ioana Ciurlea a făcut o serie de declaraţii la adresa creatorului de content video din online. Jurnalista Digi24 a declarat că acesta se înregistrează în fiecare zi făcând nimicuri.

”Imaginează-ţi un hol cu vreo patru sute de puşti, nu cred că avea vreunul mai mult de 15 ani, toţi strigând 'Ilie'. Şi Ilie era acolo, are şi el vreo 16 ani, e din Chişinău şi e vlogger, pentru că el face un fel de blogging pe youtube, adică se înregistrează în fiecare zi făcând nimicuri.

Declaraţiile jurnalistei au continuat şi în ceea ce priveşte alţi doi vloggeri: Îl avem şi pe iRaphahell care are 600.000 de abonaţi pe youtube, el se joacă pe calculator şi face recenzii. Şi l-am mai găsit pe Selly, care are aproape 500.000 de abonaţi, Selly nu face nimic. Selly s-a filmat împreună cu iubita lui de 17 ani vreo 13 minute făcând nimic şi are un milion de vizualizări”, a spus aceasta.

Furia vloggerilor

Afirmațiile Ioanei Ciurlea a stârnit furie în comunitaea youtube-rilor din România. 

Mikey Haș, pe numele său real Mihai Holhoș, poate cel mai cunoscut creator de content pe Youtube, din România, a criticat-o dur pe jurnalistă. Acesta este singurul dintre youtuberii din țara noastră care a reușit să facă din asta o afacere. Are mai multe emisiuni, dar și un bussines de tip ”Escape Room”. Canalul său de Youtube are peste un milion de abonați.

„Vreau să încep prin a mărturisi că îmi place Digi24, cred că e cea mai ok televiziune din România, însă săptămâna asta au dat o mare gherlă când au dezbătut un subiect care pe mine mă priveşte.

Ce nu înţelegeţi voi, dragi colegi televizionişti, este că acest content, de care voi vă bateţi acuma joc este pentru copii, nu e pentru adulţi.

Domnişoara Ioana Ciurlea, vloggerii sunt acele persoane pentru care dumneavoastră veţi lucra în 5,6 ani. Ceea ce fac vloggerii nu sunt nimicuri, ba din contră, ai putea spune că e un fel de reality show despre viaţa lor. E o formă de entertainmnent pentru puştani pe care se pare că voi nu o înţelegeţi."

Selly a răspuns și el într-un vlogg.

„Cred că televiziunea, şi nu vorbesc doar de Digi aici, e puţin speriată de faptul că lumea a început să migreze pe internet şi ei, săracii, trebuie să vină cu ceva nou".

„Sunt revoltat şi mă simt jignit de faptul că, după patru ani de muncă, o jurnalistă a spus la televizor în prime-time că eu nu fac nimic. Eu simt că toată comunitatea ar trebui să ia atitudine fermă faţă de chestiile de genul acesta pentru că nu suntem vloggeri cu cactus, nu suntem regii minecraftului şi în niciun caz nu facem nimicuri.

Televiziunea va dispărea?

Unul dintre argumentele aduse de vloggeri în acest scandal este că televiziunea va dispărea, iar celor care sunt azi în televiziune vor rămâne fără pâine pe masă, pentru că oamenii încep să consume conținut online.

Deocamdată, televiziunea rămâne principala sursă de informare și entartaiment pentru români. Este clar că trendul merge spre online. Noile generații consumă din ce în ce mia puțin tv, însă asta nu înseamnă că televiziunea va muri. Același lucru s-a spus despre radio, în momentul în care a apărut televiziune și iată că radiourile sunt în viață și astăzi.

Totuși, cred că televiziunea trebuie să se adapteze. Odată cu apariția internetului, obiceiurile de consum se schimbă. Oamenii preferă să se uite la emisiunea preferată cânnd vor, unde vor. Nu să fie constrânși să se uite la o anumită oră din zi. Nu este exclus ca televizinile să se transforme într-o aplicație pe un smart tv. Aplicație care să fie accesată de utilizator care se va uita la ce emsiune vrea el, când vrea el.

Asta nu înseamnă ce televiziunea va muri, ci se va transforma. Prin urmare, dacă în lumea televiziunii există vreo teamă în această privință, cred că nu este justificată. Atât timp cât producătorii și managerii înțeleg mediul online, nu vor avea o problemă să se adapteze. Cine nu o va face, însă, se poate pregăti de acum pentru dispariție.

Content online VS content de televiziune

O alt subiect dezbătut în acest scandal este conținutul. În online conținutul este variat, la fel ca și în televiziune. ”Nimicuri” așa cum spune Ioana Ciurea sunt peste tot. Cred că este dovadă de ipocrizie din partea televiziunii să critice conținutul slab de pe internet. Știm cu toții ce emisiuni sunt la tv și cred că nu sunt cu nimic mai presus decât cactusul lins de Ilie.

Pe de altă parte, în online găsim și content de calitate. Mikey Haș are o emisiune despre gadget-uri în care prezintă ultimele inoviții în tehnolgie, dar și o altă emisiune în care discută subiectele zilei. În cea de-a doua emisiune a avut ca invitați nume mari din televiziune, cum ar fi Andreea Esca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel