Pare imposibil să nu te gândești la un desert minunat, de exemplu la o plăcintă cu mere fără unt. Vara, înghețatele au prioritate, dar și cheesecake-urile sunt preferate de mulți, mai ales datorită prospețimii lor. În orice caz, și o prăjitură clasică este binevenită, în zilele însorite.
Secretul unui desert este să găsești combinația potrivită de ingrediente. Un exemplu ar fi această tartă cu lămâie, care este ușor de preparat chiar și de începători. În plus, nu conține gluten.
Spre deosebire de prăjiturile clasice cu lămâie, pentru această tartă nu veți fi nevoiți să preparați o cremă aromată, care ar putea crea probleme celor mai puțin experimentați în bucătărie.
Vă sugerăm și rețeta: Amestecați ceapa cu făina pentru un rezultat excelent: un aperitiv cu care îți vei cuceri musafirii
Varianta fără cremă este totuși încântătoare: aluatul este foarte moale, cu o notă inconfundabilă de lămâie.
Ingredientele de care aveți nevoie:
100 grame de amidon de cartofi;
100 grame de făină de orez;
180 grame de zahăr;
200 grame de unt;
6 ouă;
1 plic praf de copt;
o lămâie;
esență de vanilie;
praf de sare;
zahăr pudră.
Preîncălziți cuptorul la 175°C. Într-un bol, bateți untul moale cu zahărul, sarea, coaja rasă de lămâie și esența de vanilie.
După ce obțineți un amestec spumos, încorporați gălbenușurile. Continuați să bateți amestecul până devine omogen. În acest moment adăugați făina de orez, amidonul și praful de copt.
Puteți încerca și: Rețetă parizer de casă. Ușor, sănătos și ieftin
Nu uitați că făina și amidonul trebuie cernute, în prealabil, pentru a preveni formarea cocoloașelor.
După ce ați bătut separat albușurile spumă, le adăugați în aluat, amestecând de jos în sus.
Vedeți și: Negresă bestială din două ingrediente delicioase. Prepar-o imediat și nu vei regreta!
Ungeți o tavă ce copt cu puțin ulei și turnați în ea aluatul proaspăt preparat. Acum nu vă mai rămâne decât să coaceți tarta la 175°C, timp de aproximativ o oră, verificând cu o scobitoare dacă este gata.
După ce s-a copt, tarta se lasă să se răcească, apoi se decorează cu zahăr pudră. Desertul nostru este gata să fie savurat la micul dejun sau ca o gustare, alături de o ceașcă aromată de cafea. Poftă bună!
Preparați și: Cheesecake cu ricotta: un deset perfect, care de topește în gură. Este gata cât ai zice pește
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu