Cheesecake cu ricotta: un deset perfect, care de topește în gură. Este gata cât ai zice pește

Cheesecake cu ricotta un deset perfect, care de topește în gură. Este gata cât ai zice pește
Cheesecake cu ricotta un deset perfect, care de topește în gură. Este gata cât ai zice pește

Cheesecake-ul este un desert care le place tuturor: și copiilor, și părinților. Evident că există diverse versiuni ale rețetei clasice, iar astăzi o vom afla pe cea de ricotta. Cheesecake-ul cu ricotta este un desert super cremos care se topește în gură.

 

Pregătirea acestui desert este cu adevărat o joacă de copii și nu trebuie să folosiți niciun fel de ingrediente ciudate.

În această prăjitura simplitatea este rege.  

Pentru a pregăti aluatul pentru bază avem nevoie de:

250 de grame de făină,

90 gr unt,

40 de grame de zahăr,

1 linguriță de praf de cop,

1 ou,

sare.

Nu ratați și: Prăjitura Kinder Bueno. Cum să pregătești acasă desertul preferat al copiilor

Ingredientele pentru umplutură

140 de grame de zahăr,

400 gr ricotta,

2 ouă,

100 gr smântână,

1 linguriță zahăr vanilat.

 

Cheesecake cu ricotta: un deset perfect, care de topește în gură. Este gata cât ai zice pește. Rețeta pas cu pas

 

Într-un bol se pun un ou, zahărul și un praf de sare. Amestecați cu un tel. Apoi adăugați în amestec untul topit anterior. La final, integrăm praful de copt și făina.

Amestecați ingredientele cu un tel până se integrează și apoi începeți să frământați cu mâinile.

Vedeți și:  Prăjitura Floare de Colț cu ananas. Rețeta unui desert gustos și aromat

 

Când am obținut consistența dorită, turnăm aluatul într-o tavă cu balamale tapetată cu hârtie de copt cu diametrul de 20 de centimetri. Întindeți aluatul cu mâinile până când îl veți ridica  de-a lungul marginilor formei.

Lăsați aluatul deoparte câteva clipe și ocupați-vă de umplutură.

Umplutura -  În alt bol adăugăm ouăle, zahărul și vanilia. Apoi mixăm ingredientele cu telul electric până obțineți un amestec lichid. În acest moment turnați smântâna și amestecați din nou. Se adaugă apoi ricotta și se mixează cu un blender. Când aveți un amestec fără cocoloașe, transferați-l peste  blatul din tavă.

Vă sugerăm și: Kazandibi, prăjitura turcească demențială. Rețeta de weekend super simplă și de efect

 

Nivelăm și gătiți la cuptor pentru aproximativ o oră și 20 de minute la o temperatură de 180 de grade. Odată copt, cheesecake-ul se lasă să se răcească la temperatura camerei. La final, transferați cheesecake-ul  pe o farfurie plată și serviți-l la masă. Poftă bună!

Un alt desert minunat este:  Tiramisu cu portocale: un desert original și neobișnuit de delicios

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel