Tăriceanu după reacția lui Iohannis: Se simte cu musca pe căciulă

 Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, susţine că nu există un concurs de legitimitate între Parlament şi preşedinte, şi consideră că aprecierile şefului statului referitoare la Declaraţia adoptată de Legislativ ar demonstra că acesta "se simte cu musca pe căciulă". 

"Această declaraţie (a şefului statului - n.r.) nu face decât să dovedească, o dată în plus, că preşedintele, cum se spune în limbaj popular, este cu musca pe căciulă. (...) Există două decizii atât de clare ale CCR care practic demonstrează că şi acţiunea preşedintelui şi a CSM au fost făcute cu rea-credinţă pentru a împiedica un exerciţiu legal pe care Executivul avea dreptul să-l desfăşoare. (...) Nu este un concurs de legitimitate între Parlament şi preşedinte, aşa cum crede şi lasă impresia preşedintele că îşi doreşte Parlamentul. Fiecare avem o legitimitate, dar diferită: Parlamentul reprezintă poporul, iar preşedintele reprezintă statul. Sunt două noţiuni distincte. Nu trebuie să se supere preşedintele pe acest lucru. Ceea ce ar trebui să îl preocupe pe preşedinte ar fi cum face să intre în normele Constituţiei", a afirmat Tăriceanu miercuri, la Antena 3. 

Tăriceanu a precizat că şeful statului a demonstrat că haina pe care trebuie să o îmbrace, Constituţia, "pare prea strâmtă", conform Agerpres. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel