Tăriceanu, decizie clară privind alegerile. Planul de atac al ALDE dă fiori PNL

Călin Popescu Tăriceanu, copreședinte al ALDE, a anunțat, într-o conferință de presă la Bacău, planurile ALDE pentru alegerile locale și parlamentare. 

Ccopreședintele ALDE a precizat că partidul pe care îl conduce împreună cu Daniel Constantin va merge pe picioarele sale în viitoarele alegeri locale și parlamentare.

Călin Popescu Tăriceanu vrea să obțină voturilor românilor de dreapta, precizând că PNL și-a abandonat electoratul.

„Mergem singuri pe listă. Avem lideri puternici aici, dar şi la nivel naţional. Este o opinie bazată pe convingerile noastre că în România este un electorat liberal care are nevoie de propria reprezentare. Acest electorat liberal a fost abandonat de PNL, care astăzi prin vocea secretarului executiv al acestei formaţiuni spune că nu se consideră liberal, că este altceva: conservator, creştin-democrat, popular, în fine, dar liberal nu e. Noi ne-am hotărât să reprezentăm aceste valori şi principii şi sigur că ne adresăm electoratului liberal. (...) Nu am să vă dau cifre, pentru că în momentul de faţă nu ştiu dacă sunt elocvente. Situaţia şi scena politică vor evolua. Înainte de începerea campaniei electorale vom stabili cu precizie care sunt obiectivele pentru fiecare organizaţie, dar sigur că plecăm de la o bază. Şi această bază ne arată că organizaţia din Bacău este în primele patru organizaţii din România: avem doi parlamentari, avem aleşi locali. Ieri am făcut o reuniune cu aleşii locali care nu încăpeau în sală şi de aceea sigur că şi aşteptările noastre sunt cu mult peste medie. Sper să putem aspira, după alegeri, ca organizaţia din Bacău să obţină preşedinţia Consiliului Judeţean, probabil în urma unor negocieri cu celelalte partide, pentru că nu văd pe nimeni să fie capabil, din partidele aflate pe scena politică, să obţină majoritate absolută".

Nu este pentru prima dată când Tăriceanu face referire la PNL. În urmă cu o zi, liderul ALDE a spus că partidul pe care-l conduce este singurul partid  recunoscut în calitate de membru al familiei liberale europeane.

"Nu ne-am propus niciun fel de alianță. Avem pregătiți ori aflați în pregătire oameni cu dorință de a performa în politică pentru binele comunităților din care provin ori al țării.

Cele două scrutinuri electorale constituie doar primul pas în dezvoltarea unui partid de dreapta puternic, ce are și o componentă europeană cunoscută, fiind singurul partid recunoscut în calitate de membru al familiei liberale europene după ce PNL a trecut în altă grupare politică din Parlamentul European. Dorim consolidarea unui partid pe care ni-l dorim de cursă lungă", a precizat Călin Popescu Tăriceanu, vineri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel