Tăriceanu, ATAC la Iohannis: ''Se joacă cu regulile. Desconsideră votul popular''

Călin Popescu Tăriceanu a declarat miercuri, 28 decembrie, că Președintele României, Klaus Iohannis, desconsideră votul românilor și Constituția. De asemenea, Președintele Senatului, este de părere că Iohannis se joacă la limită cu regulile.

Vom face tot posibilul pentru evitarea unei crize politice. Președintele nu poate să desconsidere votul și Constituția. Președintele trebuie să știe că suspendarea este o acțiune posibilă pe care nu ne-o dorim, dar dacă o provoacă, atunci trebuie să-și asume consecințele.

Recomandarea mea este ca Președintele să respecte rolul pe care i-l conferă Constituția și votul cetățenilor. Nu se poate ca într-o democrație parlamentară, cetățenii să voteze într-un fel, iar Președintele să își dorească altceva. Poate să își dorească la nivel personal, dar nu poate să desconsidere votul popular.

Nimeni nu și-a imaginat că va veni un Președinte care să se joace la limite cu aceste reguli și să dea o interpretare originală rolului constituțional al Președintelui., a declarat Călin Popescu Tăriceanu, potrivit Antena 3.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel