Tăriceanu, anunț privind votul ALDE în cazul Şova

ALDE va lua o decizie în privinţa votului din plenul Senatului în cazul Dan Şova după ce Comisia juridică se va exprima printr-un punct de vedere asupra cererii privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a social-democratului, a declarat luni copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu.

"Azi ( n.r. luni) Biroul permanent al Senatului va solicita Comisiei juridice să analizeze dosarele şi solicitarea procurorului şi va da un aviz. După ce Comisia juridică îşi va fi îndeplinit această obligaţie, senatorii vor putea să ia cunoştinţă de avizul Comisiei juridice şi de conţinutul dosarelor şi atunci vom putea să luăm o decizie în cunoştinţă de cauză. Astăzi este prea devreme", a precizat Tăriceanu, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a sesizat procurorul general pentru a cere preşedintelui Senatului încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a lui Dan Şova. Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel