Tăriceanu, vizită în Franţa. Discuţii cu preşedintele Senatului francez

Mihai Ciobanu / 13 iun 2019 / 18:42 Salveaza PDF Comentarii
Călin Popescu-Tăriceanu
Descriere foto: Călin Popescu-Tăriceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a efectuat în perioada 12-13 iunie 2019, o vizită oficială în Franţa, la invitaţia dlui Gerard Larcher, preşedintele Senatului Republicii Franceze.

Din delegaţia senatorială au făcut parte Titus Corlăţean (PSD), preşedintele Grupului parlamentar de prietenie România-Franţa din Senat, Cătălin Dumitru Toma (PNL),  Dan Lungu (USR) şi Fejer Laszlo-Odon (UDMR).

Vizita oficială în Franţa a preşedintelui Senatului României s-a înscris, ca demers al diplomaţiei parlamentare, în direcţia aprofundării şi diversificării dialogului politic şi consolidării caracterului special al relaţiei tradiţionale de prietenie cu Franţa.

Programul vizitei oficiale a cuprins întrevederi cu dl Gerard Larcher, preşedintele Senatului francez şi dl Laurent Fabius, preşedintele Consiliului Constituţional francez. De asemenea, vizita a prilejuit organizarea de către Ambasada României şi Institutul Cultural Român de la Paris a unor evenimente de promovare a valorilor culturale româneşti, în perioada în care este în desfăşurare Sezonul România-Franţa.

 

Ce s-a discutatÎn cadrul convorbirilor cu oficialităţile franceze, preşedintele Senatului României a reafirmat importanţa pe care o acordă România parteneriatului strategic dintre cele două state. Demnitarul român a evidenţiat frecvenţa şi calitatea dialogului parlamentar, precum şi evoluţiile de substanţă înregistrate în dialogul politico diplomatic din ultimii doi ani. Călin Popescu-Tăriceanu a exprimat dorinţa ca România şi Franţa să facă mai mult împreună, ca parteneri privilegiaţi, uniţi de puternice legături istorice, culturale şi lingvistice şi de viziunea comună a unei Europe unite şi puternice.

Preşedintele Senaului a arătat că Preşedinţia Română a Consiliului UE a demonstrat capacitatea de a-şi adapta abordările pentru a răspunde în mod corespunzător la provocările unui context politic dinamic şi imprevizibil, precum şi la evoluţiile neprevăzute din dosarul Brexit, una dintre principalele preocupări ale agendei politice europene curente. A arătat, de asemenea, că eforturile depuse de România pe parcursul primelor cinci luni de mandat au fost dedicate exclusiv promovării intereselor statelor membre, în spiritul unei abordări unitare, coerente şi incluzive.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27