Țara în care heroina este mai accesibilă decât mâncarea

pakistan heroina dece
pakistan heroina dece

Pakistanul scoate aproximativ un miliard de dolari pe an din industria narcoticelor, iar localnicii spun că heroina a ajuns să fie mai ieftină decât mâncarea.

Potrivit unor estimări recente, Pakistanul are peste patru milioane de dependenți de droguri, dar mai puțin de 80% dintre aceștia merg la o clinică de reabilitare.

Corespondentul Russia Today spune că cei mai mulți dintre cei care se droghează nici măcar nu-și mai ascund obiceiul. Pentru o bună parte din ei, heroina înseamnă, într-un final, moarte.

Un tânăr pakistanez, Abdullah, și-a căutat timp de două săptămâni tatăl dependent de heroină, pentru ca, într-un sfârșit, să-l găsească în cea mai mare morgă a localității Karachi.

Afganistan este cel mai mare producător de opium din lume -ingredientul principal al heroinei - recoltele sale însumând peste 90% din proviziile globale. 40% din kilogramele de opium ale Afganistanului trec prin Pakistan în drumul spre marii cumpărători.

Producția de opium este în creștere pentru al treilea an consecutiv, iar specialiștii avertizează că această creștere nu se oprește prea curând.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel