Sute de cicliști, într-o competiție importantă. TOATE detaliile AICI

Sâmbătă, 5 septembrie, mai bine de 650 de cicliști din toată țara iau startul la cea de-a patra ediție a competiției Câmpina Open MTB – Race for Autism.

Competitorii sunt de toate vârstele și din toate categoriile de abilități – cicliști profesioniști și amatori, iubitori de mountain bike sau de ciclism în natură.

START-ul se va da în zona Platoului Muscel și va fi diferențiat, în funcție de categoriile de concurs:

Ora 11.00 – start pentru adulți (pe categorii de participanți și vârste)

Ora 11.30 – start pentru copii.

Ca în fiecare an, trei trasee diferite sunt pregătite pe dealurile Muscelului și ale comunei Cornu, din Câmpina. Traseul pentru copii (vârste de până la 14 ani) se întinde pe o lungime de 5 km, este complet offroad, pentru a păstra frumusețea unui parcurs de mountain bike, dar are o diferență de nivel redusă, accesibilă celor mici.

Traseul scurt, pentru categoriile Juniori (15 – 17 ani), Juniori Elite (15 – 17 ani), General – adulți amatori, se întinde pe o lungime de aproximativ 19 km și are o diferență de nivel de 560 m. Față de anul trecut, traseul este un pic mai scurt, cu o ascensiune totală ceva mai mică, însă cu cel puțin două urcări tehnice, de 150 m și, respectiv, 1,2 km, cu pante scurte, de 10 – 20%. Traseul trece prin locuri pitorești, pe drumuri șerpuite, inclusiv prin grădini, și are și o porțiune de 100 m de urcare pe asfalt.

Traseul lung, pentru categoriile Elite (profesioniști), General – adulți avansați și General – adulți amatori, înseamă parcurgerea, de două ori, a traseului scurt, cu eliminarea unei porțiuni de la final, astfel încât distanța totală va fi de 37 km, cu o diferență de nivel de 1050 m. Limita de timp pentru o tură este de două ore și 30 de minute.

Două puncte de energizare și hidratare sunt stabilite, de-a lungul traseului. De asemenea, în zona de Start/Sosire, participanților li se pun la dispoziție apă, fructe, energizante și masa de prânz. Weekend-ul trecut, echipe de voluntari au igienizat traseele, le-au marcat și le-au pregătit pentru competiția din 5 septembrie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel