EXCLUSIV  Surse despre eliminarea lui Ghinea din Guvern. Chirieac - Vâlcu, despre ”țapul ispășitor”: Un dezastru

Guvernul României
Guvernul României

Jurnalistul Val Vâlcu și analistul Bogdan Chirieac au vorbit despre ineficiența ministrului Ghinea, mai ales în legătură cu subiectul PNRR. 

În contextul discuției despre PNRR și banii pe care alte țări reușesc să îi atragă, Bogdan Chirieac și Val Vâlcu au dezbătut în cadrul emisiunii „Deferiți mass-media” problema pe care ministrul Ghinea o ridică. 

„PNRR este un dezastru”, a spus Bogdan Chirieac. 

„Se anunță pe surse că îl schimbă pe tipul de la agricultură, nici nu a aflat lumea de el, Oros, pe Ghinea și pe încă unul nesemnificativ”, a spus Val Vâlcu. 

„Nu cred că îl schimbă pe Ghinea. Ghinea și Cîțu se lăudau că au o relație foarte bună și că împreună au făcut PNRR-ul excluzându-l complet pe fostul ministru de finanțe Alexandru Nazare.” a spus Bogdan Chirieac. 

„Scoți țap ispășitor după ce... Se va constata și acolo”, a spus Val Vâlcu. 

„Țapul ispășitor mi-e teamă, mă rog, vina se va îndrepta către președintele Iohannis, fiindcă dânsul i-a susținut. Dacă ai văzut că ți-au dat ăia de la Bruxelles de trei ori cu proiectul în cap și au spus - băi, repetentule, pune mâna pe carte. Când i-a dat prima dată cu proiectul în cap, trebuia să îl schimbe, să pună unul care se pricepe. Îi dă odată în cap, îi mai dă odată în cap, îi mai dă a treia oară în cap, acum așteptăm să nu știu ce”, a comentat Bogdan Chirieac. 

Noi schimbări în Guvern

Potrivit unor surse politice citate de Antena 3, la începutul lunii octombrie ar urma o remaniere în actualul Executiv. Deşi, în urmă cu puţin timp, surse politice vorbeau despre posibilitatea ca puţin peste jumătate din cei din Guvern să fie schimbaţi, de data aceasta, premierul şi-ar fi schimbat opinia. Pe listă ar mai fi doar trei miniştri care ar putea fi schimbaţi. Printre aceştia, se numără ministrul Agriculturii, Adrian Oros, pentru că Florin Cîțu ar considera că este un apropiat al lui Ludovic Orban. Acesta chiar îl susţine pe liderul actual al PNL pentru şefia partidului. 

Pe de altă parte, s-ar lua în calcul, potrivit surselor citate, şi schimbarea a doi miniştri din partea celor de la USR PLUS. Unul dintre aceștia ar fi Stelian Ion, ministrul Justiţiei, asta pentru că inclusiv preşedintele Klaus Iohannis ar fi nemulţumit de modul în care a gestionat Ministerul Justiţiei, până în acest moment, pentru că nu au fost modificate Legile justiţiei aşa cum au promis cei de la USR PLUS şi actualul ministru, dar nici desfiinţarea SIIJ nu a fost făcută şi nu au fost date explicaţii clare pentru care nu s-a putut face acest lucru.

Al treilea ministru care ar putea fi schimbat este Cristian Ghinea, asta pentru că, spun surse din PNL, citate de Antena 3, ar fi nemulţumit atât preşedintele, cât şi premierul de modul în care a fost gestionat PNRR-ul și abia în luna octombrie am putea începe să primim bani prin acest program, fiind foarte târziu pentru ţara noastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel