Surpriză! Islandezii au găsit în locul cărnii de cal, carne lipsă

placinta cu carne dece
placinta cu carne dece

Alarmați de scandalul cărnii de cal, care a depășit de mult granițele primei țări în care s-au găsit produse de cal etichetate vită, islandezii au realizat propriile controale. Inspectorii insulari au descoperit că plăcintele cu carne pe care le cercetau erau, de fapt, fără carne.

Inspectorul șef Kjartan Hreinsson a declarat că echipa cu care a pornit controalele nu au găsit urme de carne de cal, dar a avut o supriză: un tip local de plăcinte cu carne de vită care nu conțineau carne de niciun fel, informează Agerpres.

Hreinsson a precizat că plăcinta misterioasă era produsă de o firmă din vestul ţării şi cazul a fost predat autorităţilor municipale

Autoritatea pentru Alimentație din Islanda a testat plăcinta cu carne de la compania Gaedakokkar, o firmă specializată în produse de calitate și care pe piață sunt numite ”naturale”. Căutând eventuala prezență a cărnii de cal în produsele lor, autoritățile au descoperit că nu există carne deloc.

Produsele erau etichetate ca având 30% carne de vită, dar agenția suspectează acum că ceea ce reprezintă umplutura este un fel de proteină vegetală, lucru neconfirmat încă.

Magnus Nielsson, şeful companiei, a declarat că Agenţia pentru Alimentaţie (MAST) a intrat într-un singur magazin, au testat o singură plăcintă, iar acum îi distrug afacerea, scrie Wall Street Journal, citat de adevarul.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel