Summit UE 2019 Sibiu, campanie de imagine pentru Iohannis? Chirieac: Din nefericire,...

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Analistul politic Bogdan Chirieac a dezbătut la România TV subiectul cu privire la organizarea Summitului UE de la Sibiu.

Întrebat dacă va profita Klaus Iohannis de Summitul UE de la Sibiu pentru a-și face imagine sau chiar este o chestiune care ține strict de asigurarea președinției rotative a Consiliului UE de către România, Bogdan Chirieac susține că acest tip de eveniment te poate ajuta în campania de imagine, însă Klaus Iohannis nu a pregătit evenimentul cum ar trebui. 

Un eveniment de asemenea anvergură este un eveniment care se va repeta peste 14 ani. Sigur că este menit să te ajute în campania de imagine. Din nefericire, prin faptul că președintele Iohannis nu a pregătit în ultimul an acest eveniment așa cum se cuvine, din acest punct de vedere, pentru România va fi un Summit degeaba. Președintele Iohannis nu are cum să capitalizeze într-o zi ceea ce a pierdut în ultimii patru ani și jumătate. Nici nu poate veni cu ceva strălucitor pentru România câtă vreme dânsul a afirmat deschis și Bruxelles a luat notă, că România nu este pregătită pentru preluarea președinției rotative și uite că este. S-a și terminat. Lumea e în campanie, practic președinția s-a terminat chiar cu rezultate foarte bune pentru o țară mică din punct de vedere economic cum este România. Numărul de dosare închis de România, peste 50, este de 10 ori mai mare decât numărul închis de Austria, a spus analistul politic Bogdan Chirieac, în emisiunea lui Lili Ruse, de la România TV.

'Summitul va trece precum nu ar fi fost'

De asemenea, Bogdan Chirieac este de părere că președintele Klaus Iohannis a reușit ca prin mandatul său România să fie văzută drept una dintre cele mai corupte țări din UE, iar Summitul de la Sibiu nu poate aduce nimic deosebit pentru țara noastră.

În mandatul său, nici nu a reușit să imprime un anumit brand pentru România, în afară de cel de una dintre cele mai corupte țări din Uniunea Europeană. Lucrurile acestea se răsfrâng asupra celui care este reprezentantul României, care este în primul rând Klaus Iohannis. La Summitul care se va desfășura în mai puțin de 20 de ore, pe 9 mai, nu ai ce să adaugi, nu ai ce să spui, nu poate veni cu ceva cu totul deosebit pentru țara noastră. Toate reportajele și materialele din presa mare internațională adaugă în corpusul știrii România, una dintre cele mai corupte țări din Uniunea Europeană și apoi spun ceea ce face țara noastră. Iar acest lucru este de fapt topica pe care a folosit-o președintele României în ultimul an, a afirmat analistul politic.

În încheierea afirmațiilor, analistul politic susține că Summitul de la Sibiu va trece precum nici nu ar fi fost.

Mi-aș dori ca Summitul de la Sibiu să fie un punct de cotitură pentru țara noastră, un punct de inflexiune, astfel încât România să își reia un traseu ascendent în politica internațională, dar, din nefericire va trece precum nu ar fi fost, a adăugat Chirieac.

Vezi și: Summit UE 2019, Sibiu. Norica Nicolai: Iohannis a făcut o improvizație. Va crea multe probleme!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel