Suceava: Peste 200 de copii din 11 centre rezidenţiale din judeţ, la Disabled Persons' Olympics 2019

Peste două sute de persoane 200 de persoane cu dizabilităţi şi copii aflaţi în dificultate, instituţionalizaţi în 11 centre de plasament din aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, au participat, în perioada 10-12 iunie, la cea de a V-a ediţie a jocurilor Disabled Persons' Olympics. 

La Disabled Persons' Olympics, cel mai mare eveniment sportiv pentru persoanele cu dizabilităţi, au participat beneficiari de la Centrul de plasament 'Speranţa', Casa de tip familial 'Visătorii' Fundu Moldovei, Centrul de servicii multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului - Ostra, Centrul de servicii multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate Fălticeni, Casa de tip familial 'Colţ Alb', CSEI Suceava, CRRN Costâna, CRRN Sasca Mică, CRRN Mitocu Dragomirnei, CRRPH 'O Nouă Viaţă' Siret, CRRN 'O Nouă Şansă' Todireşti.

Cea de a V-a ediţie a evenimentului a avut ca parteneri DGASPC Suceava şi Direcţia pentru Sport şi Tineret Suceava, cu sprijinul acordat de Magazinul Decathlon, Asociaţia pentru Promovarea Culturii şi Tradiţiilor din Bucovina Suceava, Restaurant Latino, Restaurant Ramiro, Restaurant Padrino, Aqua Carpatica, Auchan, Tipografia Celestin. 'Disabled Persons' Olympics este o tradiţie şi oferă persoanelor cu deficienţe şansa de a se bucura împreună de activităţi sportive demonstrând tuturor că dizabilitatea nu reprezintă o barieră pentru reintegrarea socială şi sportul este benefic pentru sănătatea fizică şi mentală', se arată într-un comunicat de presă transmis AGERPRES, miercuri, de organizatori.

Probele sportive la care au concurat beneficiarii au fost tenis de masă, baschet şi fotbal, iar la final toţi concurenţii au fost premiaţi cu diplome, medalii şi cupe oferite de către organizatori, precum şi cu diferite articole sportive, mingi de fotbal şi baschet, tricouri, palete de tenis. Gazda evenimentului din acest an a fost Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Suceava. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel