SUA: O nouă demisie în administraţia Trump

Donald Trump
Donald Trump

Ministrul adjunct interimar în Departamentul pentru Securitate Internă al SUA, Claire Grady, i-a prezentat demisia preşedintelui Donald Trump, a anunţat marţi seară şefa acestei instituţii federale, Kirstjen Nielsen, transmite dpa. 

Nielsen, care şi-a anunţat propria demisie duminică şi va mai conduce departamentul până miercuri, a precizat că tot atunci va pleca din funcţie şi adjuncta sa.

Departamentul pentru Securitate Internă (DHS) a fost înfiinţat ca răspuns la atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001, având în atribuţii securitatea frontierelor, paza de coastă, gestionarea situaţiilor de urgenţă şi altele. Plecările din funcţie ale lui Nielsen şi Grady survin în contextul nemulţumirii tot mai mari a preşedintelui Trump în legătură cu creşterea numărului de migranţi la graniţa cu Mexic.

Anunţând duminică plecarea lui Nielsen, Trump a precizat că funcţia acesteia va fi preluată interimar de Kevin McAleenan, actualul comisar pentru vămi şi protecţia frontierelor. Bennie Thompson, preşedintele comisiei de resort din Camera Reprezentanţilor, a pus sub semnul întrebării legalitatea numirii lui McAleenan. Într-o scrisoare adresată lui Trump, el a atras atenţia că, potrivit regulamentului intern al DHS, cea care trebuia să-i ia locul lui Nielsen era Grady. Casa Albă se confruntă, sub administraţia Trump, cu o rată neobişnuit de mare de demisii.

Postul de ministrul al apărării este, de asemenea, ocupat interimar după ce Jim Mattis a demisionat anul trecut în semn de protest faţă de politica preşedintelui Trump în Siria. Tot interimar sunt şi actualul şef de personal de la Casa Albă, precum şi ministrul de interne. În diplomaţie, locul de ambasador la ONU este neocupat, după cum vacante sunt şi alte posturi la diferite misiuni, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel