SUA ar putea mobiliza în Europa avioane invizibile pe radar, pentru a contracara amenințările Rusiei

Secretarul pentru Forţele Aeriene Americane, Deborah Lee James, a declarat că SUA intenţionează să îşi suplimenteze trupele în Europa, pe fondul tensiunilor cu Rusia, şi ar putea mobiliza avioane de vânătoare invizibile pe radar Raptor F-22, potrivit Wall Street Journal. Declarația vine pe fondul informațiilor apărute în presa americană potrivit cărora Pentagonul va discuta cu miniștrii europeni din NATO despre instalarea de armament greu în țările est-europene pentru a-i asigura pe aliați în fața amenințării Rusiei.

"Cea mai mare ameninţare la care mă gândesc este ce se întâmplă în Rusia. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care sunt aici", a declarat James la Paris.

Rusia şi-a multiplicat zborurile la frontierele cu ţările europene, pe fondul creşterii tensiunilor cu Occidentul după anexarea Crimeei, dar a negat că operaţiunile sale militare sunt ameninţătoare.

Forţele aeriene americane şi-au multiplicat patrulele aeriene în ţările baltice şi au adus bombardiere B-2 invizibile pe radar şi B-52 în Marea Britanie, în efortul de a-şi demonstra puterea militară în Europa.

Citește și: RUSIA: Cea mai agresivă mutare de la Războiul Rece

"Planul la acest moment este să creştem nivelul rotaţiilor", a declarat ea, avioanele F-22 fiind printre echipamentele care ar putea veni în Europa.

La acest sfârşit de săptămână, New York Times a relatat că Pentagonul intenţionează să staţioneze armament greu, între care tancuri, precum şi 5.000 de militari în câteva state est-europene, între care şi România, şi în ţările baltice.

Propunerea, în cazul în care va fi aprobată, va marca o premieră de la sfârşitul Războiului Rece, fiind prima dată când Statele Unite ar staţiona echipament militar greu într-un nou stat membru NATO din Europa de Est care a făcut parte din sfera de influenţă a Uniunii Sovietice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel