Studiu EXPLOZIV. Spania S-A GRĂBIT cu relaxarea

Un studiu răstoarnă tot ce s-a crezut despre "finalul" primului val al pandemiei în Spania. Se pare că ibericii au relaxat mult prea repede restricţiile. 

Studiul, publicat în The Lancet şi citat de La Vanguardia, arată unde au fost făcute cele mai mari greşeli de diverse ţări, inclusiv Spania, în ceea ce priveşte relaxarea. Studiul se numeşte "Lecţii învăţate din relaxarea restricţiilor COVID-19" şi analizează, printre altele, măsurile luate în Spania, Germania, Norvegia, UK, Singapore, Coreea de Sud şi Japonia. În cazul ţărilor europene, este exprimată îngrjorarea cu privire la absenţa "strategiilor clare şi coerente" în ceea ce priveşte relaxarea. 

Autorii studiului consideră că este necesar să existe un proces decizional transparent, pentru a fi identificate nivelurile relaxării şi criteriile pe care se merge pentru avansarea la o nouă etapă. De asemenea, sunt necesare mecanisme eficiente pentru detectarea şi izolarea persoanelor infectate. 

Totuşi, cercetătorii spun că, în ciuda faptului că în Spania s-a menţionat că distanţa fizică trebuie să fie de 1,5 metri şi că gura ar trebui acoperită cu măşti când distanţa nu poate fi asigurată, implementarea acestor măsuri a fost dificilă. Şi  nu doar în Spania. 

Raportul insistă asupra faptului că relaxarea prematură a dus la o creştere masivă a numărului de infectări şi poate cauza probleme chiar mai mari în economie decât înainte. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel