Spectacol anulat la Opera Română din Cluj-Napoca, din cauza frigului din sală

Spectacolul „Orfeu în Infern“ care ar fi trebuit să aibă loc miercuri seara, de la ora 18.30, la Opera Naţională din Cluj Napoca a fost anulat, din cauza frigului din sală. Sindicatul artiştilor clujeni a acuzat conducerea instituţiei de această situaţie, informează Mediafax.

„Opera Naţională Română se confruntă cu aceleaşi probleme de câţiva ani, respectiv lipsa căldurii, însă de data aceasta Sindicatul Transilvania Art anunţă că toată vina o poartă conducerea Operei, nicidecum cea a Teatrului Naţional, care administrează clădirea“, se arată într-un comunicat de presă al Sindicatului "Transilvania Art" al artiştilor de la Opera Naţională Română din Cluj-Napoca (ONRC). Conform sursei citate, conducerea ONRC arată "lipsă de respect" pentru public.

„Greşeala aparţine unor persoane incompetente care conduc în acest moment destinele unei instituţii de prestigiu din România. Directorul Rareş Trifan (director al ONRC - n.r.) este plecat în străinătate şi conducerea instituţiei a fost lăsată pe mâna secretarei muzicale, Mihaela Baciu, o persoană tânără şi fără experienţă. Sindicatul Transilvania Art constată o totală lipsă de respect pentru publicul clujean din partea conducerii ONRC. Şi de această dată, reprezentanţii Sindicatul Transilvania Art aveau soluţii, dar acestea nu au fost luate în considerare“, susţin artiştii clujeni.

Sindicaliştii susţin că gestionarea necorespunzătoare a situaţiei este tolerată chiar de către Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional şi de către ministrul Culturii, Kelemen Hunor, care cunoaşte foarte bine problemele din această instituţie.

Miercuri, Biroul Executiv al Sindicatului "Transilvania Art" se întruneşte într-o şedinţă pentru găsirea unor soluţii de rezolvare a acestor probleme.

Probleme similare au fost la ONRC în luna octombrie, când au fost anulate mai multe spectacole din cauza temperaturilor scăzute, iar sindicaliştii s-au aflat, timp de mai multe zile, în grevă generală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel