Spania a câștigat Cupa Davis

Spania a câştigat Cupa Davis pentru a şasea oară, după ce a învins Canada cu 2-0, duminică, la Madrid, în finala primei ediţii în noul format al competiţiei de tenis masculin pe echipe, transmite AFP.

Primul punct al ibericilor în finală a fost adus de Roberto Bautista Agut, victorios în faţa lui Felix Auger-Aliassime cu 7-6 (7/3), 6-3. Bautista a făcut un efort emoţionant, după ce a părăsit echipa joi pentru a fi la capătul tatălui său, care s-a stins, a revenit sâmbătă, iar duminică a adus un punct Spaniei.

Rafael Nadal, numărul unu mondial, a parafat victoria spaniolilor după ce a trecut de Denis Shapovalov cu 6-3, 7-6 (9/7). Nadal a jucat începând de marţi alte cinci meciuri de simplu şi două de dublu, conducând echipa spre victorie. Spania a învins pe rând Rusia, Croaţia, Argentina, Marea Britanie şi Canada. Pentru Nadal aceasta este a patra Salatieră de Argint din carieră, după cele din 2004, 2009 şi 2011. Spania a mai cucerit trofeul în 2000 şi 2008 (Nadal a jucat la simplu în sferturi şi semifinale, dar nu şi în finală).

Poate am câştigat opt meciuri, dar persoana care a fost vitală în această Cupă a fost Roberto (Bautista): ce a făcut el a fost aproape inuman. A plecat joi, tatăl său a decedat, el a revenit, s-a antrenat ieri (sâmbătă) iar azi a fost pregătit să joace la cel mai înalt nivel, a declarat Nadal în lacrimi, la postul de televiziune Movistar, transmite Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel