Sorin Cîmpeanu, intervenţie la Consiliul Naţional al Rectorilor

Sorin Cîmpeanu
Sorin Cîmpeanu

Prima întâlnire la Iaşi a Consiliului Naţional al Rectorilor, găzduită de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi", a fost deschisă oficial pe 17 noiembrie.

Cu această ocazie, au luat apoi cu­vântul cei doi secretari de stat prezenţi la întâlnire, Gigel Paraschiv, secretar de stat în cadrul Ministerului Edu­caţiei Naţionale, dar şi Ion Ciprian Preda, secretar de stat la Ministerul Cercetării şi Inovării.

Sorin Cîmpeanu, intervenţie  

Declaraţiile celor doi au atras reacţia rectorului de la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, fost ministru al Educaţiei Naţionale, Sorin Cîmpeanu, care a declarat că „vreau să reamintesc că această dezvoltare calitativă şi cantitativă despre care vorbeaţi în cele două mesaje de la ambele ministere se face cu resurse care trebuie să fie alocate. Trăim cu speranţa că aceste resurse vor putea fi alocate. La cercetare, domnule Preda, ţinta este de 1% până în anul 2020. În 2017 de cât este, de 0,27%, nu?", a declarat reprezentantul Con­siliului Naţional al Rectorilor.

„Sunt absolut convins că vom avea din partea Consiliului Naţional de Statistică şi Promoţie în Învăţământul Superior o metodologie foarte clară de alocare a fondurilor bugetate în funcţie de condiţiile pe care Statul român le consideră şi le-a asumat ca fiind importante. Dat fiind declaraţiile celor două ministere, îmi place să cred că Consiliul Naţional pentru Finanţarea Învăţământului Superior va avea ce finanţare să împartă", a punctat rectorul de la Bucureşti.

"Nu se poate face calitate fără resurse financiare"

Cîmpeanu a menţionat şi faptul că primele 100 de universităţi din rankingul amintit de Gigel Pa­raschiv, în care se află şi 12 universităţi din România, au câte un buget mai mare decât îl are întregul Minister al Educaţiei din România şi că nu se poate face calitate fără resurse financiare.

[citeste si]

Tot legat de finanţarea educaţiei şi a cercetării, acesta a mai spus: „Am fost mereu un mare admirator al Bisericii şi doar Dumnezeu ne mai poate ajuta să ne atingem acele înţelegeri de finanţare a cercetării şi învăţământului superior, pentru că este pentru prima oară când universităţile nu au fost invitate, sub nicio formă, cu niciun reprezentant, la discuţia cu proiecţia pentru buget", a mai declarat Cîmpeanu, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel