Sorin Cîmpeanu-Gigel Paraschiv, succes uriaş. Cumpănaşu: România, gazda Conferinței ASEMME

Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR) îi felicită pe Sorin Cîmpeanu și Gigel Paraschiv, pentru toate eforturile depuse care au avut drept rezultat alegerea României ca țară gazdă pentru organizarea Conferinței Miniștrilor din Educație din Asia și Europa pentru anul 2019.

În anul 2015, la Riga, în cadrul Conferinței Miniștrilor din Educație din Asia și Europa, România a fost reprezentată de Ministrul Educației la acea vreme, Sorin Cîmpeanu și Secretarul de Stat, Vicepreședinte CNMR, Gigel Paraschiv. Aceștia au propus ca România să găzduiască cea de-a 7-a conferință ASEMME pentru mai, 2019.

La Seul ac, în cadrul celei de-a 6-a Conferințe ASEMME, România, reprezentată prin Președintele Consiliului Național al Rectorilor și Vicepreședintele CNMR, Sorin Cîmpeanu, precum și de Secretarul de Stat Gabriel Ispas, a obținut șansa organizării Conferinței ASEMME, ediția nr. 7. Cea de-a 7-a ediție, va fi formată din 51 de miniștri ai educației din Asia și Europa, dublată de o reuniune a rectorilor, precum și de o reuniune a studenților.

Prezența în România a miniștrilor din sectorul educației din Europa dar și din cele mai dezvoltate state asiatice (Japonia, Coreea, China, Singapore, Vietnam, Indonezia) alături de aproape 400 de rectori ai celor mai importante centre universitare din cele două continente, reprezintă o adevărată mândrie și o imensă oportunitate pentru țara noastră.

"Sunt deosebit de onorat să am alături oameni precum domnul Sorin Cîmpeanu și domnul Gigel Paraschiv. Această șansă acordată României reprezintă un adevărat succes pe plan educațional și la nivel național. Apreciez eforturile depuse și susțin alături de întreaga coaliție, aceste inițiative care dovedesc potențialul României și capabilitatea de a excela pe plan internațional. Faptul că România va fi țara gazdă în cadrul celei de-a 7-a ediții a Conferinței ASEMME, precum și faptul că va prelua președinția la Consiliul Uniunii Europene, toate acestea întăresc vizibilitatea țării și importanța sa la nivelul actorilor internaționali", a declarat președintele CNMR, Alexandru Cumpănașu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel