SONDAJ INSCOP. ȚARA în care românii au cea mai mare încredere. Nu e SUA

Românii au mare încredere într-o organizație importantă, potrivit unui sondaj INSCOP. Care sunt țările în care românii au cea mai mică încredere, afli în articol.

Potrivit unui sondaj INSCOP privind încrederea românilor în unele organizații internaționale și țări, România acordă o încredere deosebită Uniunii Europene. Astfel, 59,1% dintre români au încredere în UE, potrivit sondajului citat. Totodată, țara în care românii au cea mai mare încredere este Germania, 48,6% dintre respondenți au bifat acest răspuns. În Statele Unite ale Americii au încredere 45,5% dintre români, iar 42,1%, în Franța. Țările care au obținut cel mai mic scor în ceea ce privește încrederea respondenților sunt Rusia și China, cu un rezultat de 21,3% și respectiv 20,1%.

Sondajul a fost realizat în perioada 17-25 octombrie 2020 de INSCOP Research, volumul eșantionului multi-stratificat, probabilistic fiind de 1500 de persoane, reprezentativ pe categoriile socio-demografice semnificative (sex, vârstă, ocupație) pentru populația neinstituționalizată a României, cu vârsta de 18 ani și peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 2,6%, la un grad de încredere de 95%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel