Soluție extremă propusă de UDMR pentru Televiziunea Română

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a anunțat, miercuri, că a propus Guvernului ştergerea datoriei TVR către bugetul de stat. El s-a declarat convins că "decapitarea conducerii" nu va rezolva problema, precizând că este nevoie şi de un plan de restructurare a instituţiei.

"Trebuie găsită o soluţie la nivel guvernamental. Prima variantă ar fi o discuţie cu Comisia Europeană şi o discuţie foarte serioasă despre datoria Televiziunii Române către bugetul de stat. Eu am propus, şi sunt convins că se poate realiza, ştergerea datoriei către bugetul de stat. Până când nu se va şterge această datorie, e puţin probabil că televiziunea se va relansa. Nu actuala conducere a cumulat datoriile. Decapitarea televiziunii, decapitarea conducerii nu va rezolva problema. Nu dispar datoriile şi nu vor fi mai mulţi bani, de aceea eu resping din start această soluţie", a declarat Kelemen Hunor, într-o conferinţă de presă, conform Mediafax.

Liderul maghiar a mai spus că ştergerea datoriilor TVR către bugetul de stat ar trebui urmată de o restructurare a Televiziunii Române. El s-a declarat convins că, în momentul de faţă, o discuţie politică pe această temă "ar strica şi mai mult".

Citește și: Kelemen Hunor spulberă speranțele PNL

"Dacă Guvernul nu doreşte acest lucru, adică ştergerea datoriei către stat, atunci ar fi o soluţie modificarea legii de funcţionare, în sensul de a prelua toate cheltuielile Televiziunii Române, sigur, în anumite limite, nu este nici bugetul statului o fântână fără fund", a continuat Kelemen Hunor.

Această soluţie secundă nu trebuie să presupună transformarea jurnaliştilor Televiziunii Române în funcţionari publici, este de părere liderul UDMR.

"Eu sper că săptămâna viitoare, sau cel puţin în septembrie, va exista o discuţie la nivelul liderilor politici, aşa cum am solicitat în iunie şi în august. De la liberali răspunsul a fost favorabil", a mai spus Kelemen Hunor.

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a transmis, miercuri, că nu va accepta propunerile din partea PSD privind schimbarea sau politizarea TVR, ci aşteaptă o soluţie din partea Guvernului pentru rezolvarea blocajului televiziunii publice. Ea a arătat că, în caz contrar, va face front comun cu UDMR.

Vezi și: Reacție dură a lui Pătraru, după ce a fost somat de CNA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel