SINUCIDERE IONELA MACOVEI. Explicația oferită de experți

Ionela Macovei, o jurnalistă în vârstă de 25 de ani, s-a sinucis în noaptea de marți spre miercuri, aruncându-se de la etajul 7 al unui bloc de pe bulevardul Magheru din București.

VEZI ȘI: Ionela Macovei, fostă jurnalistă, s-a sinucis

Nu se știe exact de ce Ionela Macovei s-a sinucis. Primele informații arătau că Ionela Macovei s-a sinucis, din dragoste, după o ceartă cu iubitul său. Însă o sursă din anturajul tinerei, a declarat pentru DC News că este posibil ca nu dragostea să fie motivul, ci teroarea. Ionela Macovei ar fi fost terorizată de iubitul ei.

VEZI ȘI: IONELA MACOVEI. Jurnalista nu s-ar fi sinucis din dragoste. Era terorizată

Anca Donțu, psihoterapeut, a explicat pentru DC News ce se întâmplă în mintea unui om, care recurge la sinucidere.

”În general, e un fel de încercare de a scăpa de niște probleme pe care nu le mai poate gestiona. Că sunt de natură medicală, că sunt de natură emoțională. E o modalitate de a fugi de niște probleme, de o situație la care a contribuit mai mult sau mai puțin. Persoana respectivă nu vede în acel moment o soluție la problemele pe care le are și consideră că asta e singura variantă. Consideră că în momentul în care se sinucide, problemele dispar. Și nu poate înțelege că în urmă rămân oameni afectați. Crede că orice ar face nu are scăpare, că este prinsă ca într-o închisoare. Nu mai poate cere ajutorul, nu se mai gândește la cei din jur. O persoană care recurge la acest gest este atât de preocupată de imposibilitatea de a rezolva problemele pe care le are, încât nu se mai gândește la cei din jur”, a explicat Anca Donțu, psihoterapeut, specializat în psihoterapise psihanalitică, la cabinetul individual de psihologie ”Donțu Anca”, din București.

VEZI ȘI: IONELA MACOVEI. Cuvinte emoționante despre jurnalista care s-a sinucis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel