Simfonia „Italiana”, dirijată de Mădălin Voicu. Prezență inedită pe scenă

Mădălin Voicu
Mădălin Voicu

Simfonia nr. 4 - „Italiana” ajunge vineri, 19 aprilie, de la ora 19.00, la Sala Radio. La pupitrul Orchestrei Naționale Radio se va afla Mădălin Voicu.

Între 1829 şi 1831, Felix Mendelssohn a întreprins un tur al Europei, călătorie ce a cuprins şi Italia, ţară care l-a fascinat, astfel încât în jurul vârstei de 20 de ani a creat Simfonia "Italiana", pe care a considerat-o cea mai bună lucrare a sa, în ciuda nenumăratelor revizuiri pe care le-a făcut creației sale. „Aceasta este Italia! Şi acum încep să simt ceea ce am crezut întotdeauna a fi suprema bucurie în viaţă.", scria compozitorul părinţilor săi, iar surorii sale îi mărturisea că „Simfonia Italiană face progrese. Va fi cea mai frumoasă lucrare pe care am compus-o vreodată (...)". Compozitorul însuşi şi-a dirijat creaţia la Londra în 1833, iar simfonia s-a bucurat de un mare succes de public.

Concertul se va derula și cu participarea pianistului Mădălin Voicu jr., fiul dirijorului Mădălin Voicu, care va aduce în fața publicului unui dintre cele mai cunoscute lucrări ale lui Mozart: Concertul nr. 20 în re minor pentru pian şi orchestră, la a cărui premieră absolută la Viena, în 1785, solist a fost însuși Mozart. Seara va debuta cu lucrarea compozitorului italian Benedetto Marcello: Introducere, Arie şi Presto.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel